Acasa InternationalExterne Mubarak blocat în Egipt şi cu conturile îngheţate

Mubarak blocat în Egipt şi cu conturile îngheţate

scris de D.P.
0 afisari

Parchetul egiptean a emis luni o sentinţă privind interdicţia de a se deplasa în străinătate a fostului preşedinte Hosni Mubarak şi a membrilor familiei acestuia, în contextul examinării plângerilor împotriva fostului preşedinte al Egiptului, a indicat luni o sursă judiciară, citată de agenţiile de presă internaţionale.


Hosni Mubarak

foto: realitatea.net


Nu au fost furnizate detalii privind natura reclamaţiilor, însă un purtător de cuvânt al Parchetului a anunţat şi îngheţarea conturilor şi a averilor lui Hosni Mubarak şi ale familiei sale, notează Agerpres.

Mai mulţi foşti miniştri şi oficiali egipteni au primit interdicţia de a părăsi Egiptul şi şi-au văzut conturile îngheţate la ordinul Parchetului general, în timpul mişcării populare care a condus la înlăturarea lui Hosni Mubarak la 11 februarie.

În plus, Egiptul a cerut în urmă cu o săptămână blocarea conturilor din străinătate aparţinând fostului preşedinte Hosni Mubarak şi rudelor acestuia, potrivit procurorului general egiptean, Abdel Meguid Mahmoud, aminteşte realitatea.net.

În afară de preşedinte, care a demisionat pe 11 februarie, solicitarea se referă la soţia sa Suzanne şi la cei doi fii, Alaa şi Gamal, precum şi la soţiile acestora, Heidi Rasekh şi Khadiga al-Gammal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult