Acasa InternationalExterne NASA avertizeaza: Vara extrem de fierbinte in Europa

NASA avertizeaza: Vara extrem de fierbinte in Europa

scris de Ziua Veche
4 afisari

.In vara aceasta in Europa se vor inregistra temperaturi-record, cele mai mari in istoria moderna a observatiilor meteorologice, a afirmat duminica un grup de experti din cadrul NASA pentru postul de radio francez Europe1, transmite Agerpres.


In ultimele 12 luni, temperatura medie din atmosfera Pamantului a fost cea mai mare din ultimii 130 de ani, a explicat profesorul James Hansen, indicand ca in perioada ianuarie-aprilie 2010 temperatura s-a apropiat de un indice-record. Modele matematice sugereaza ca temperaturile vor creste constant in urmatoarele luni si toti locuitorii din emisfera nordica se vor confrunta cu cea mai calduroasa vara din istoria moderna a observatiilor meteorologice, a avertizat el.

Conform constatarilor facute de oamenii de stiinta, instaurarea temperaturilor inalte reprezinta o consecinta a schimbarilor in miscarea curentilor din Oceanul Pacific, care favorizeaza fenomene climatice precum El Nino. Anul acesta, Oceanul Pacific emite mai multa caldura decat de obicei, ceea ce va duce la incalzirea straturilor inferioare ale atmosferei Pamantului.

El Nino este de asemenea responsabil pentru deteriorarea echilibrului climatic traditional in unele regiuni ale lumii, pana la dezastre naturale, inclusiv inundatii catastrofale.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult