Acasa InternationalExterne NATO a bombardat birourile lui Gaddafi

NATO a bombardat birourile lui Gaddafi

scris de D.S.S.
3 afisari

Avioanele NATO au atacat în cursul nopţii capitala libiană Tripoli şi au avariat complexul Bab al-Azizia, folosit recent de colonelul Muammar Gaddafi pentru a găzdui o misiune a Uniunii Africane.

 
Susţinătorii lui Gaddafi s-au adunat la Bab al-Azizia

Susţinătorii lui Gaddafi s-au adunat la Bab al-Azizia

Trei posturi libiene de televiziune şi-au întrerupt emisia pentru circa jumătate de oră, în urma unor explozii puternice care s-au făcut auzite în capitală.

Cel puţin două rachete au lovit complexul lui Gaddafi, iar birourile distruse par să fie chiar acelea folosite de Gaddafi pentru a-i primi pe membrii misiunii Uniunii Africane, potrivit corespondentului BBC. Pereţii au fost spulberaţi, iar acoperişul are o gaură mare. Deasupra clădirii se ridica fum, iar pompierii împrăştiau spumă peste ruine. Unii oficiali prezenţi la faţa locului susţin că există răniţi, dar alţii au contrazis aceste declaraţii.

Reporterii din oraş spun că, în orice caz, acestea au fost printre cele mai puternice explozii de până acum.

Atacul asupra complexului lui Gaddafi intervine în condiţiile în care forţele sale au bombardat duminică Misrata, oraşul din vestul ţării, în ciuda faptului că regimul de la Tripoli a anunţat că îşi retrage forţele şi îi lasă pe liderii tribali locali să negocieze cu rebelii. Cel puţin şase persoane ar fi fost ucise în bombardamentul de la Misrata, care a vizat centrul oraşului şi trei cartiere rezidenţiale. În total, luptele de la Misrata s-ar fi soldat cu peste 1.000 de morţi, potrivit organizaţiilor neguvernamentale.

NATO spune că atacurile sale vizează doar acele obiective de comandă militară. Însă, pentru susţinătorii regimului care s-au adunat imediat în faţa complexului în ruine, acesta este un atac personal care l-a vizat pe colonelul Gaddafi. Susţinătorii au declarat că vor rămâne la faţa locului, în ciuda avertismentelor NATO, care i-a sfătuit să plce.

Pe de altă parte, un mercenar din Mauritiania angajat să lupte împotriva insurgenţilor a declarat că mulţi soldaţi din forţele proguvernamentale vor să se predea, dar se tem că vor fi executaţi de rebeli.

La rândul lor, rebelii au primit, duminică, un ajutor financiar consistent din partea Kuwaitului, în valoare de 180 de milioane de dolari.

1 comentariu

Ciu Huhu 25-04-2011 - 19:45

Bravco NATO bravo evreilor care au ordonat acest atac, ordonati mai multe pentru ca lumea sa scape DE NEBUNUL GADDAFI!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult