Acasa InternationalExterne NATO ar putea ataca armata rusă din Ucraina dacă Putin va utiliza arme nucleare tactice

NATO ar putea ataca armata rusă din Ucraina dacă Putin va utiliza arme nucleare tactice

scris de Misu Andrei
82 afisari

Lumea va reacționa în mod hotărât – în acord cu SUA – la un posibil atac nuclear în Ucraina, realizat de Rusia, a declarat ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau într-un interviu acordat pentru RMF FM.

„Într-o astfel de situație, răspunsul țărilor NATO ar fi, probabil, cel prezentat de șeful Consiliului de Securitate Națională al Statelor Unite, Jake Sullivan. S-ar ajunge la un răspuns convențional în Ucraina”, a declarat Rau.

Întrebat dacă asta ar însemna intrarea forțelor NATO în Ucraina, Zbigniew Rau a declarat: „Nu poate fi exclus, dar trebuie spus și că nu ar fi o procedură necesară, pentru că se pot folosi arme convenționale, de exemplu aviația, sau lansarea de rachete adecvate, nu neapărat de pe pământ ucrainean”.

 „Din câte știm noi, Putin amenință cu folosirea armelor nucleare tactice pe teritoriul Ucrainei, nu pentru a ataca NATO, ceea ce înseamnă că NATO ar trebui să răspundă într-un mod convenționalDar răspunsul ar trebui să fie devastator. Și cred că acesta este mesajul clar pe care alianța NATO îl trimite Rusiei acum”, a mai spus ministrul polonez de externe pentru NBC News.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult