Acasa InternationalExterne NATO asigurǎ statele membre de protecție ȋmpotriva acțiunilor Rusiei

NATO asigurǎ statele membre de protecție ȋmpotriva acțiunilor Rusiei

scris de Z.V.
21 afisari

NATO a dat asigurǎri cǎ va răspunde militar dacă Rusia va încerca să infiltreze trupe într-o ţară membră a alianţei, aşa cum a făcut ȋn cazul peninsulei Crimeea.

NATO

NATO asigurǎ statele membre de protecție ȋmpotriva acțiunilor Rusiei

Generalul american Philip Breedlove, comandantul NATO în Europa, a declarat că deşi Alianţa Nord-Atlantică nu intenţionează să intervină în Ucraina, care nu este membră NATO, ţările aliate din estul Europei trebuie să se pregătească pentru o posibilă ameninţare din partea „omuleţilor verzi”, o aluzie la militarii în uniforme fără însemne naţionale. „Mai întâi are loc cea mai importantă muncă, cea de pregătire a unei naţiuni pentru problema omuleţilor verzi sau organizarea populaţiei (vorbitoare) de rusă. Aceasta se întâmplă acum”, a declarat Breedlove într-un interviu publicat online de cotidianul german Die Welt. „Cum antrenăm, cum organizăm şi echipăm forţele de poliţie şi cele militare din naţiunile (aliate) pentru a putea face faţă unei astfel de situaţii?”, a declarat el, potrivit transcrierii declaraţiilor sale în engleză, furnizată de NATO.

„Dacă vedem astfel de acţiuni într-o ţară NATO şi le putem atribui unei naţiuni agresoare, atunci se aplică Articolul 5. În acest caz va fi un răspuns militar„, a declarat acesta, conform Agerpres. Clauza NATO privind apărarea reciprocă prevede că un atac împotriva unei ţări membre este considerat un atac împotriva alianţei.

Criza ucraineană a deteriorat relaţiile dintre Rusia şi Occident, acestea ajungând la cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece. NATO a luat o serie de măsuri pentru a-şi consolida prezenţa militară în estul Europei de la începutul crizei. Măsuri pe termen lung urmează să fie decise la summitul NATO din septembrie.

Militari purtând uniforme fără însemne naţionale au fost dislocaţi când Rusia a intrat în Crimeea, în februarie. Deşi preşedintele rus Vladimir Putin a negat iniţial orice implicare, el a recunoscut în aprilie că forţele ruse au fost active în peninsulă. Kievul şi guvernele occidentale aşteaptă să vadă dacă Moscova va interveni pentru a sprijini rebelii din estul Ucrainei. Unii experţi militari au declarat că Putin ar putea viza ţările baltice, unde există importante minorităţi ruse.

16 comentarii

urbos 18-08-2014 - 10:26

Deci liber la casapit ucrainieni. Excelent!

pathfinder 18-08-2014 - 10:31

Omu’ spune una, tampitii inteleg alta.

Contra 18-08-2014 - 10:32

Protectia lor inseamna razboi! Doamne fereste!

pathfinder 18-08-2014 - 10:52

„…dacă Rusia va încerca să infiltreze trupe într-o ţară membră a alianţei…”

Carevasazica daca Rusia infiltreaza trupe e pace.
Daca NATO asigura protectie, deodata e razboi.

Matale esti contra sau pe invers?!?

BULA 18-08-2014 - 11:10

Astia vorbesc de razboi cu Rusia, de parca Rusia n-ar detine zeci de mii de focoase nucleare. Adica timp de o jumatate de secol am stat linistiti, ca ne apara faptul ca marile puteri nucleare nu se vor ataca, pentru ca se autodistrug, iar acum teama de autodistrugere a disparut si SUA vrea sa atace Rusia. Ori au inebunit americanii, ori ceva pute ! Poate ca sub regimul tradatorilor Gorbaciov si Eltsin ( nici Putin nu inspira incredere totala, fiind adus la putere de Eltsin) au fost inlocuite focoasele nucleare de la rachetele rusesti cu unele din plumb, sa atarne la cantar cat alea originale, si de asta nu se tem americanii, ori americanii au arme te tip nou, mult mai puternice, tinute la secret.

BULA 18-08-2014 - 11:13

Americanii vor sa asigure marionetele instalate de ei la conducerea tarilor est-europene sa nu se teama de rusi, ca vor sari ei sa le apere. Dar nu se stie cum va fi, ca totul e un joc de poker, cu riscuri si sanse de castig.

Titircă Inimăbună 18-08-2014 - 13:47

Sa nu fi fost NATO, Europa intreaga vorbea ruseste si sarbatorea 7 noiembrie pana si azi.

Ionel 18-08-2014 - 14:15

Daca nu era extremisti dementi de genul lui Tesu Solomonovici astazi s-ar fi vorbit limba romana din Polonia pana in Istria.

Ionel 18-08-2014 - 14:24

Titirica! Trebuie sa-ti aduc aminte de acordurile si intelegerile pentru dezarmarea Romaniei din 1947 cu toata armata yugoslava pe granita dupa 1949 sau cu comunistii unguri care cereau o Transilvanie independenta libera de ,,colonialismul” romanesc pentru ca atunci erau comunisti si schimbasera retorica. Stii ce inseamna dezarmare cu doua armate pe granita? Iti spun eu: dezintegrare! Asa ca baga bine in cap ce iti spun eu: intelegere=dezarmare=1947=dezintegrare si asta cand era regele Mihai si nu venisera comunistii la putere ca dupa aia au urmat cazul cu gaturile taiate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult