Acasa InternationalExterne NATO avertizează că îşi poate reconsidera cooperarea cu Ucraina

NATO avertizează că îşi poate reconsidera cooperarea cu Ucraina

scris de S. P.
0 afisari

NATO avertizează că îşi va reconsidera cooperarea cu Ucraina, în cazul în care armata va interveni împotriva protestatarilor

NATO avertizează că îşi poate reconsidera cooperarea cu UcrainaOrganizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a ameninţat miercuri Ucraina că va pune în discuţie cooperarea cu această ţară în cazul în care armata va interveni împotriva protestatarilor opoziţiei, informează France Presse.

‘Fac apel către guvernul ucrainean pentru a evita orice nouă violenţă’, declară un comunicat al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, după confruntările şi asaltul poliţiei împotriva manifestanţilor din centrul Kievului, acţiuni soldate cu cel puţin 26 de morţi marţi.

Avertismentul din partea NATO intervine în contextul în care preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici l-a înlocuit miercuri pe şeful Statului Major, comandantul armatei, care afirmase anterior că ‘nimeni nu are dreptul să folosească forţele armate pentru a restrânge drepturile cetăţenilor’.
Astfel, preşedintele l-a numit pe amiralul Iuri Ilin în funcţia de şef al Statului Major şi comandant al armatei, în locul lui Volodimir Zamana, potrivit textului unui decret publicat pe site-ul preşedinţiei.

Numirea s-a produs odată cu lansarea unei operaţiuni ‘antiteroriste’ care acordă puteri extinse militarilor.

‘În cazul în care armata intervine împotriva opoziţiei, legăturile Ucrainei cu NATO vor fi grav afectate’, a avertizat dl. Rasmussen, notează Agerpres.

Relaţiile dintre NATO şi Ucraina au fost lansate oficial în 1991, când Ucraina a devenit membră a Consiliului de cooperare nord-atlantic (redenumit ‘Consiliul Parteneriatului Euro-Atlantic’, în 1997), imediat după obţinerea independenţei în momentul destrămării URSS.

În 1994, Ucraina a fost prima ţară din Comunitatea Statelor Independente (CSI) care a aderat la Parteneriatul pentru Pace (PPP), lansat în special cu Rusia şi fostele republici sovietice.

În anii ’90, ţara a sprijinit operaţiunile de menţinere a păcii conduse de NATO în Balcani.

O cartă pentru un parteneriat specific a fost semnat în 1997 între NATO şi Ucraina.

În aprilie 2008, la summitul NATO de la Bucureşti, liderii ţărilor aliate au convenit că Ucraina are vocaţia să devină membră a NATO.

Dar, în 2010, guvernul noului preşedinte ales Viktor Ianukovici a declarat că nu urmăreşte pentru moment obiectivul aderării la NATO, exprimându-se în acelaşi timp pentru menţinerea nivelului actual de cooperare cu Alianţa.

În 2012, preşedintele Ianukovici a participat la summit-ul NATO de la Chicago.

5 comentarii

salut 20-02-2014 - 09:09

Astia cred ca sunt de la fosta Urzica; prea le baga in serie. Ukrainienii rusofili plang in hohote de teama ca NATO o sa-i lase in pace. Durerea lor va fi aproape la fel de mare ca aia survenita in urma anuntului lui madame Ashton (parca asa ii zice pasaricii aleia) ca se supara Europa pe ei si o sa le dea nimic fata de zero absolut cat le daduse inainte !

Mai baieti si fetite iuropene, voi aveti un simt al umorului teribil !
Aproape ca il intreceti pe vestitul Ali „Mincinosul”, fostul ministru al propagandei lui Saddam al Irakului, cel care anunta ca „americanii vor face o baie de sange”…taman cand astia din urma ii ciocaneau politicos in geamul ministerului…cu teava tunului de pe tanc.

Bagati si ceva folclor, sa se veseleasca tot poporu’ ‘krainEan, asa cum se eSprima aku cateva ore Dementul National, zis si presedinte, la un post TV.

briel 24-02-2014 - 16:35

Numa’ de curiozitate vreau sa vad daca un comentariu despre nimic apare, iar cel de dinainte face pe invizibilu’.

briel 24-02-2014 - 16:35

Ca sa vezi minune …
Ucraina este doar o unealta, se va folosi si se va aseza pe un raft corespunzator. Tinta este numai si numai Rusia … si „cu totul intamplator” conducta de gaz care trece prin Ucraina si alimenteaza o parte a Europei.

Se pare ca in Crimeea au inceput mari demonstratii ale populatiei majoritare ruse care cer revenirea la mama lor, cea de pana la 1958.

Cum interpreteaza rusii ultimele evenimente ? Prin vocea unui fost general (seful pentru relatii externe ale Ministerului Apararii) si actual presedinte al Academiei de Studii Geopolitice, Rusia afirma ca se simte implicata in razboi. La inceput este unul informational, psihologic si apoi urmeaza grosul. [ Acum face sens scutul de la Deveselu.]

Rusii sunt in stare de alerta.

Keep in mind that, under the cover of information commotion, U.S. ships are entering the Black Sea, that is, near Ukraine. They are sending marines, and they have also begun to deploy more tanks in Europe. . . We see that on the heels of the disinformation operation a land-sea, and possibly air operation is being prepared. (articolul complet aparut in Feb.5)

http://www.globalresearch.ca/russian-general-we-are-at-war/5370348

briel 24-02-2014 - 16:36

Ce aveti mai ? Va dau informatie pura si voi n-o vreti ?

briel 24-02-2014 - 16:37

ttp://www.globalresearch.ca/russian-general-we-are-at-war/5370348

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult