Acasa InternationalExterne NATO îi cere Siriei să evite escaladarea tensiunilor cu Turcia

NATO îi cere Siriei să evite escaladarea tensiunilor cu Turcia

scris de M.A.
0 afisari

Secretarul general al NATO le-a cerut joi autorităţilor siriene să evite orice escaladă cu Turcia reafirmându-şi apelul la identificarea unei soluţii politice la criza din Siria.

NATO îi cere Siriei să evite escaladarea tensiunilor cu Turcia

NATO îi cere Siriei să evite escaladarea tensiunilor cu Turcia

„Aş dori ca autorităţile siriene să facă tot posibilul să evite orice escaladă sau incident inacceptabil, de genul celui la care am fost martori de curând, în care un avion turc a fost doborât”, a afirmat Anders Fogh Rasmussen, într-o conferinţă de presă la Ljubljana, transmite Moldpres.

„Nu mai este nevoie să spunem că Turcia poate conta pe NATO, care este pregătită să apere Turcia în caz de necesitate”, a continuat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice. Acesta a insistat că „la criza din Siria este necesară o soluţie politică, nu una militară”.

La 22 iunie, un avion militar turc, F-4 Phantom, a fost doborît de apărarea antiaeriană siriană. Ankara susţine că avionul se antrena în spaţiul aerian internaţional, iar Siria afirmă că aparatul i-a încălcat spaţiul aerian.

1 comentariu

BULA 06-07-2012 - 15:50

Ce jeguri sunt ! Turcia a provocat Siria, ca sa le dea motiv celor din NATO sa intervina. E ca atunci cand Germania nazista si-a atacat singura un post de radio de la granita cu Polonia, sa aiba justificare pentru atacarea Poloniei. Ma mir ca rusii si chinezii tac, desi cunosc situatia. Sunt slabi si nu au curaj sa se bage in hora.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult