Acasa InternationalExterne NATO laudă profesionalismul forţelor de securitate afgane

NATO laudă profesionalismul forţelor de securitate afgane

scris de M.A.
99 Afisari

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, consideră că profesionalismul forţelor de securitate afgane şi recenta contracarare a unor atacuri talibane la Kabul semnalează faptul că acestea vor fi pregătite să preia responsabilităţile de securitate ale ţării în 2014.

forţe de securitate afgane

NATO laudă profesionalismul forţelor de securitate afgane (foto: Staff Sgt. Markus Maier)

Anders Fogh Rasmussen a subliniat joi, la Canberra, în Australia, că forţele afgane conduc în prezent 40% din operaţiunile de securitate din Afganistan, în perspectiva retragerii celei mai mari părţi a trupelor internaţionale combatante, prevăzută pentru sfârşitul lui 2014, transmite Moldpres, care citează agenţiile de presă internaţionale.

„Am văzut că forţele de securitate afgane se ocupă de incidentele de securitate într-o manieră foarte profesionistă”, a declarat secretarul general al NATO. El a salutat prestaţia forţelor afgane din aprilie, când a avut loc una din cele mai îndrăzneţe şi complexe acţiuni ale talibanilor din ultimii ani. Rebelii au luat atunci în vizor ambasade, clădiri guvernamentale şi baze NATO, într-o serie de atacuri aproape simultane desfăşurate la Kabul.

Secretarul general al NATO se află în Australia pentru a semna un acord vizând continuarea cooperării armatei australiene cu Alianţa Nord-Atlantică după încheierea misiunii din Afganistan, cooperare ce ar urma să se concretizeze în combaterea ameninţărilor comune cum sunt terorismul, pirateria şi atacurile informatice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS