Acasa InternationalExterne NATO, pregătit pentru “orice eventualitate” în cazul Libiei

NATO, pregătit pentru “orice eventualitate” în cazul Libiei

scris de M.A.
3 afisari

Statele membre ale NATO au întreprins consultări pentru a se pregăti pentru ”orice eventualitate” în scopul de a răspunde crizei din Libia, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al alianţei Oana Lungescu, subliniind că instituirea unei zone de excludere aeriană în Libia necesită aprobarea Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează AFP.

NATO

foto: nato.int

”Au loc consultări în continuare în mod activ pentru a fi gata pentru orice eventualitate”, a explicat pentru AFP Oana Lungescu, precizând că NATO ”nu oferă niciodată detalii operaţionale”, transmite Agerpres.

”Este evident o opţiune care a fost discutată, dar, în acest stadiu, Consiliul de Securitate al ONU n-a dat un mandat pentru o acţiune de acest fel”, declara luni, la CNN, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, întrebat în legătură cu o eventuală instaurare a unei zone de excludere aeriană în spaţiul Libiei. NATO, care dispune de o flotă de circa douăzeci de avioane-radar AWACS, a întreprins deja în trecut misiuni de excludere aeriană. Alianţa ar putea conta pe contribuţiile în avioane de vânătoare din partea membrilor săi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult