Acasa InternationalExterne NATO s-ar putea retrage din Afganistan in 2014

NATO s-ar putea retrage din Afganistan in 2014

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Coalitia militara din Afganistan va conveni, in cadrul unei conferinte ce va avea loc saptamana viitoare la Kabul, sa transfere fortelor afgane controlul privind securitatea tarii in 2014, potrivit unui document secret citat de The Independent on Sunday.


Potrivit documentului obtinut de cotidianul britanic, presedintele afgan, Hamid Karzai, va anunta un calendar pentru o „tranzitie etapizata si bazata pe conditii”, ce va incepe in acest an, la Conferinta Internationala pe tema Afganistanului care va avea loc marti la Kabul, transmite Mediafax. La aceasta reuniune vor participa secretarul american de Stat, Hillary Clinton, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ministrul britanic de Externe, William Hague, si ministri de Externe din alte 70 de tari. Documentul a fost trimis diplomatilor sambata de reprezentantul special al ONU in Afganistan, Staffan de Mistura. Potrivit textului, comunitatea internationala va continua „sa furnizeze sprijinul necesar pentru a spori securitatea in acest timp si va continua sa sprijine instruirea, echiparea si furnizarea finantarii interimare a ANSF la toate nivelurile pentru preluarea misiunii de garantare a securitatii tarii lor”.

O sursa din cadrul armatei britanice a confirmat sambata ca documentul este „un plan semnificativ care descrie etapele premergatoare retragerii”. Ministerul britanic de Externe a confirmat ca este la curent cu acest document, dar a refuzat sa comenteze.

0 comentariu

fanariotu 13-04-2010 - 13:26

Puneti-l pe Goagalesi pe ceilalti mafioti sa faca donatii la partid,ca doar prin intermediul lui au dat ei acele tepe uriase.!Da-r-ati faliment toti politicienii astia ratati,care si-au batut joc de noi si de tara,fara nici un pic de rusine.!Dumnezeu nu bate cu bata,necredinciosilor,va loveste pe fiecare la momentul potrivit.!

Pribeagul 13-04-2010 - 16:31

nerusinate si mai ales cumpararea voturilor sunt in campaniile electorale sunt un atac direct la demitatea poporului roman.

Nu inteleg cum „cei mai buni fii ai poporului” ajung sa cumpere votul unnui amarit nenorocit.

Sub o forma sau alta, de voie de nevoie, aceasta bataie de joc trebuie sa inceteze!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS