Acasa InternationalExterne NATO saluta decizia Romaniei de a suplimenta numarul militarilor din Afganistan

NATO saluta decizia Romaniei de a suplimenta numarul militarilor din Afganistan

scris de Ziua Veche
0 afisari

Anders Fogh Rasmussen

Anders Fogh Rasmussen Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a salutat miercuri decizia Romaniei de a trimite inca 600 de militari in cadrul misiunii Aliantei din Afganistan.

 

“Sunt incantat ca, in ajunul conferintei de la Londra, misiunea NATO din Afganistan a fost consolidata. Salut anuntul cancelarului Merkel potrivit caruia Germania va suplimenta numarul militarilor cu 850 (…) Aceasta decizie, alaturi de anuntul recent al Romaniei ca va trimite inca 600 de militari si alte contributii ce urmeaza sa fie anuntate, vor intari substantial misiunea NATO. Acesti militari, alaturi de cei 37.000 din 36 de tari care deja sosesc in Afganistan, sunt o demonstratie clara a solidaritatii Aliantei si a hotararii sale de a-si indeplini misiunea”, a declarat Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen .

Saptamana trecuta CSAT a analizat si a aprobat joi Planul intrebuintarii fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei ce vor fi puse la dispozitie in anul 2010 pentru a participa la misiuni de aparare colectiva, in sprijinul pacii, de asistenta umanitara si de tip coalitie, in afara teritoriului statului roman.
Astfel, CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a fortelor care actioneaza in teatrul de operatii din Afganistan, numarul maxim al acestora putand sa ajunga la 1.798 militari. In anul 2010, Armata Romaniei va putea participa la misiuni in afara teritoriului statului cu un efectiv de 3.753 militari, forte dislocate, 2.342 militari, si forte dislocabile la ordin, 1.411 militari.

La sfarsitul saptamanii trecute, Ambasada Statelor Unite ale Americii a multumit Romaniei pentru suplimentarea contingentului din Afganistan cu un numar de 600 de soldati.

0 comentariu

calini 24-03-2010 - 08:02

O justitie dupa chipul si asemanarea”marelui si iubitului conducator”Basescu.

Socrates 24-03-2010 - 10:43

Acesta este un pericol real, se observa cu ochiul liber.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult