Acasa InternationalExterne NATO: Securitatea Europei este în pericol

NATO: Securitatea Europei este în pericol

scris de M.A.
160 Afisari

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut, guvernelor naţionale o abordare inteligentă atunci când fac reduceri în bugetele de apărare.


Andres Fogh Rasmussen

Andres Fogh Rasmussen (Foto: NATO.int)


La conferinţa de presă lunară, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a avertizat că dacă europenii vor face reduceri drastice ale cheltuielilor de apărare va fi pusă în pericol securitatea întregii Europe.

Secretarul general NATO şi-a continuat pledoaria, din urmă cu câteva zile, la conferinţa pe teme de securitate de la München şi a atras atenţia asupra riscurilor pe care le-ar aduce reducerile masive ale cheltuielilor pe care le fac europenii pentru apărare, transmite RRA.

În primul rând, riscul ar fi să se ajungă la o Europă divizată şi slăbită din punct de vedere al capacităţilor de apărare, însă secretarul general NATO a vorbit şi despre riscul ca Statele Unite, care fac investiţii serioase în apărare, să se orienteze spre alţi parteneri decât Europa.

3 comentarii

FURCULISION 08-02-2011 - 16:45

Sa se dezvolte productia interna de armament si sa nu se mai cumpere tinichele de la americani.

bibi 08-02-2011 - 20:54

La ce buget are anul acesta MApN nu mai mira nimic ! O sa se ajunga sa dea soldele in rate !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult