Acasa InternationalExterne NATO si SUA raman inamicii geopolitici ai Rusiei

NATO si SUA raman inamicii geopolitici ai Rusiei

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.37% dintre cetatenii rusi considera ca Flota Marii Negre ii apara de NATO, potrivit unui sondaj de opinie realizat de centrul rus Levada. Majoritatea cetatenilor rusi spun insa ca alianta nord-atlantica nu mai reprezinta o amenintare militara pentru Rusia, transmite publicatia Vedomosti.


Cat despre conflictele cu vecinii care apeleaza la NATO pentru sprijin, rusii considera ca Georgia este statul de care ar putea sa-i apere Flota Marii Negre. In opinia respondentilor, lista principalilor inamici ai Rusiei numara urmatoarele state: Georgia, Letonia, Lituania si Estonia, SUA pozitionandu-se in acest clasament pe locul al 5-lea. De asemenea, si ministrul de Externe al Federatiei Ruse, Serghei Lavrov, a declarat recent intr-un interviu acordat publicatiei Kommersant ca NATO nu reprezinta o amenintare pentru Rusia. El a precizat doar ca NATO se numara printre pericolele pentru Rusia din cauza ca infrastructura ei se apropie de granitele Rusiei, in contextul extinderii aliantei.

Prin urmare, NATO si SUA raman inamici ai Rusiei, dar din punct de vedere geopolitic, sustine seful cercetarilor socio-culturale al Centrului Levada, Alexei Levinson. Cu atat mai mult ca, la intrebarea daca apropierea Rusiei fata de NATO corespunde in totalitate intereselor Rusiei, persoanele chestionate au raspuns in acelasi procentaj cu „da”, „nu” si „nu stiu”. Concluzia in opinia lui Levinson este ca opinia publica este, in ansamblu, „nedumerita”, prin urmare, ar putea fi orientata in orice directie se doreste.

0 comentariu

sorge 09-04-2010 - 08:46

Pt ca de acolo aveau telefoane cu fir scurt,ca aveau legaturi directe cu ambasada rusa si ca puteau anihila mai usor eventualii fosti spioni ai lui Ceausescu .
Tot de pe acolo a venit si Silvian Ionescu .
Ca din intimplare au confiscat si celebrul sediu Dunarea ,din str Varsoviei nr 4 ,unde au facut un sediu mai secret pt Claudiu Iordache si Dan Iosif si o sleatca de securisti mai mult sau mai putin mascati .
Tot pe acolo se invirtea si vulpea aia de Mihaela Radulescu ,ca secretara lui Dan Iosif .
Sint curios cui a apartinut asa un palat de frumos .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult