Acasa InternationalExterne NATO speră să ajungă la un acord cu Rusia în 2012

NATO speră să ajungă la un acord cu Rusia în 2012

scris de M.A.
1 afisari

NATO speră că va atinge un consens cu Rusia în privinţa creării unui sistem de apărarea antirachetă la următorul summit al Alianţei Nord-Atlantice, care se va desfăşura în mai 2012 la Chicago, a declarat luni secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen.

NATO-Rusia (rian.ru)

foto: rian.ru

„Sper că ne vom întâlni peste mai puţin de un an la summit-ul NATO de la Chicago şi vom putea ajunge la un acord în domeniul apărării antirachetă, care va asigura securitatea teritoriilor statelor NATO şi a Federaţiei Ruse. Şi va face acest sistem mai eficient”, a afirmat Anders Fogh Rasmussen, la reuniunea Consiliului NATORusia din oraşul Soci (sud), relatează RIA Novosti, citată de Agerpres.

Aceasta înseamnă că Rusia şi NATO nu au reuşit, la întâlnirea de la Soci, să găsească o soluţie convenabilă ambelor părţi.

Rusia şi NATO au decis, la summit-ul Alianţei de la Lisabona, din 20 noiembrie 2010, că vor coopera în domeniul apărării antirachetă. NATO insistă pe ideea a două sisteme independente, corelate pe schimb de informaţii între ele, în timp ce Rusia pledează pentru un sistem comun, care să dispună de un grad înalt de interoperabilitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult