Acasa InternationalExterne NATO sprijinǎ Ucraina și va revizui cooperarea cu Rusia

NATO sprijinǎ Ucraina și va revizui cooperarea cu Rusia

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen a anunțat miercuri, 5 februarie, cǎ NATO își va întări cooperarea cu Ucraina și, totodată își va revizui cooperarea cu Rusia.

Andres Fogh Rasmussen

NATO sprijinǎ Ucraina și va revizui cooperarea cu Rusia

Vor fi suspendate unele inițiative comune NATO-Rusia, transmițând-se astfel ‘un mesaj foarte clar Rusiei că trebuie să ajute la detensionarea situației din Ucraina’, a afirmat Rasmussen, la finalul reuniuni NATO-Rusia, care a avut loc la Bruxelles. EFE relatează că au fost suspendate planificarea primei misiuni comune cu Rusia și reuniunile militare și civile cu această țară, în contextul escaladării tensiunilor create de prezența militarilor ruși în regiunea autonomă ucraineană Crimeea.

„Vrem să menținem însă ușa deschisă pentru dialogul politic” cu Rusia, prin intermediul ambasadorilor, a asigurat secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen, potrivit Agerpres.

29 comentarii

Tache 06-03-2014 - 09:10

Rusia NU trebuie sa detensioneze situatia, ci sa spuna ADEVARUL, ceea ce va tensiona automat situatia si mai tare.

Nu este usor sa-i prinzi pe banditii astia cu pantalonii in vine. Daca Rusia detensioneaza acum situatia, astia vor ataca din nou si mai bine, iar Rusia se va gasi intr-o situatie mult mai dezavantajoasa.

Acum e momentul ca Rusia sa nu aiba mila.

UnUL 06-03-2014 - 10:15

Care „adevăr”, Tăchiță? Rusia nu spune de când există ea ca stat decât minciuni, și rușii au „adevărul” lor (ăla de la „Vocea Rusiei”!), care n-are nici în clin nici în mânec cu Adevărul.

pathfinder 06-03-2014 - 10:47

Adevarul este ca Ucraina, ca stat, a fost creata de rusi in cadrul URSS.
Adevarul este ca le-au facut o gramada de cadouri teritoriale de la altii: polonezi, romani, unguri, bielorusi si … rusi!
Unul din cadourile alea este chiar Crimeea.
Primita cadou de la Rusia.
Ucraina nu exista fara Rusia. E creatia rusilor.

Acum rusii aplica vorba „inteleapta”:
Eu te-am facut, eu te omor!

UnUL 06-03-2014 - 10:54

E adevărat, dar asta după ce Stalin a masacrat în 10 ani jumătate din poporul ucrainean.

pathfinder 06-03-2014 - 11:25

1. Nu Stalin i-a masacrat ci foamea.
Foame care intre 1932 si 1933 a fost raspandita in multe regiuni ale URSS.
Nu numai in Ucraina!
Putem discuta politicile care au dus la foametea aia…

2. Nu a fost vorba nici pe departe de „jumatate” din poporul ucrainean.

3. In ceea ce priveste „masacrarile” lui Stalin ele nu priveau doar ucrainenii. Nici pe departe.
Priveau absolut toate popu.latiile din fosta URSS.
Inclusiv rusi.

4. A mai ramas ceva din „argumentatia” dumneavoastra?
Oricum ce legatura au cadourile teritoriale primite de Ucraina si foametea din ’32-’33?!?

UnUL 06-03-2014 - 12:16

@Pathfinder
Caută, te rog, pe „Goagăl” ”Holodomor”, e un articol lung. Își trimit și eu un alltul:

Holodomor – genocidul necunoscut al ucrainienilor

Campania de ucidere prin foamete a ucranienilor de către autorităţile sovietice de la Moscova, a fost unul dintre cele mai mari şi mai cumplite genociduri ale secolului XX. Condus şi orchestrat de Iosif Stalin între anii 1932-1933, acest genocid a avut ca scop principal distrugerea oricărei forme de independenţă şi opoziţie din rândurile poporului ucrainean. Genocidul respectiv a fost un cumplit mijloc de control şi opresiune prin negarea dreptului elementar la hrană şi alte nevoi de bază ale omului. De altfel, denumirea acestui genocid în limba ucrainiană este de Holodomor, adică „moarte prin înfometare.”

Bogăţia Ucrainei şi lăcomia Uniunii Sovietice

Genocidul foametei din Ucraina a fost depăşit în anvergură şi victime doar de Marea Foamete din China, o altă crimă împotriva umanităţii, provocată de un alt mare lider comunist al istoriei, Mao Zedong. Iosif Vissarionovici Stalin, liderul de pe atunci al Uniunii Sovietice, nu s-a sfiit de nimeni şi nimic atunci când a pus la cale scenariul sinistru, care odată aplicat a dus la moarte în condiţii groaznice a milioane de oameni nevinovaţi.
Ucraina, o ţară care pe atunci era supranumită „coşul de pâine al Europei” datorită solului său fertil şi recoltelor consistente de cereale, a fost redusă la un teritoriu funebru, unde oamenii mureau de foame mai rău cei decât cei din regiunile sărace ale Africii. Drept rezultat, au pierit aproximativ 7 milioane de oameni, adică un sfert din p o p u l a ţ i a de atunci a Ucrainei, conform verdictului dar recent de Curtea de Apel din Kiev.
Cauzele acestui adevărat Holocaust, nemaivăzut până atunci, sunt deosebit de interesante, fiind leagate exclusiv de dorinţa Kominternului de a subjuga cu orice preţ Ucraina, una dintre cele mai nesupuse ţări incluse cu forţa în URSS.
Mişcările de independenţă ale ucrainienilor faţă de Moscova, sunt mult mai vechi decât cele din perioada istorică în care trăia Stalin. Înainte de includerea sa în URSS, Ucraina a fost sub dominarea Imperiului Ţarist Rus timp de peste 200 de ani.
După căderea regimului ţarist, în anul 1917 părea că sosise momentul mult aşteptat al libertăţii pentru urmaşii aprigilor cazaci zaporojeni. Prin urmare, Ucraina s-a declarat republică independentă, după care şi-a restabilit capitala la Kiev. Cu toate acestea, aspiraţiile de independenţă ale ucrainienilor au fost rapid zdrobite. Spre sfârşitul anului 1917, Vladimir Ilici Lenin, primul conducător al Uniunii Sovietice, a vrut să înglobeze în noua sa structură politico-administrativă toate ţinuturile şi statele dominate de Rusia Ţaristă. Fertila Ucraină, era deci, printre cele mai dorite. Drept rezultat, au urmat patru ani de războaie şi haos generalizat în care trupele naţionaliste ucrainiene au luptat atât contra Armatei Roşii, cât şi contra trupelor Armatei Albe, loiale familiei ţarului, precum şi armatelor Germaniei şi Poloniei.

UnUL 06-03-2014 - 12:20

(II)
În anul 1921, conflictele s-au sfârşit odată cu victoria deplină a Armatei Roşii. Imediat după cucerirea noilor teritorii ucrainiene, sovieticii s-au grăbit să încarce în vagoane toată producţia de cereale a localnicilor pentru a hrăni p o p u l a ţ i a uriaşă a Moscovei şi a altor mari oraşe ruseşti. Cum un rău nu vine niciodată singur, în anul următor o secetă generalizată a lovit Ucraina, fapt care a dus la apariţia şi răspândirea foametei, precum şi la înăsprirea resentimentelor ucrainienilor la adresa lui Lenin şi a comunismului.
Conştient de gravitatea situaţiei, Lenin şi-a îmblânzit p o l i t i c a referitoare la ucrainieni, renunţând la jefuirea completă a stocului de cereale şi încurajând chiar o schimbul liber de produse. Această gură de aer a alimentat în schimb, dorinţa de independenţă a ucrainienilor şi a dat naştere unei mişcări naţionale de eliberare cu ocazia căreia oamenii îşi reafirmau tradiţiile proprii, cultura, costumele p o p u l a r e, limba, poezia, literatura, muzica şi nu în ultimul rând credinţa creştin-ortodoxă.
Problemele cu adevărat grave au început în anul 1924. Atunci, după moartea lui Lenin, la conducerea Uniunii Sovietice a ajuns Iosif Stalin, unul dintre cei mai sângeroşi conducători din istoria întregii omeniri. Pentru Stalin, mişcarea de reînoire naţional-culturală din Ucraina şi pierderea influenţei sovieticilor în această ţară deosebit de importantă pentru Moscova era un fapt de neacceptat sub nicio formă. Pentru a zdrobi şi a anihila complet dorinţa de libertate a ucrainienilor, „Tătucul P o p o a r e l o r” a făcut apel la aceleaşi metode represive folosite cu succes pe întregul teritoriu al Uniunii Sovietice.
A început cu anihilarea valorilor umane, a intelectualilor şi a clerului. Prin urmare, în anul 1929 peste 5.000 de oameni de ştiinţă, cultură şi religie au fost arestaţi în masă sub acuzaţii mincinoase de complot şi revoltă armată. Toţi au fost ucişi, fie de glonţ, fie de frig şi foame în gulaguri
Tot Stalin intenţiona să impună forţat în Ucraina sistemul de exploatare agricolă cunoscut sub numele de colectivizare comunistă.
Colectivizarea pământurilor din Ucraina a avut ca rezultat confiscarea tuturor terenurilor private, precum şi a efectivelor de animale domestice într-o ţară eminamente agricolă, unde circa 80% din p o p u l a ţ i e era compusă din ţărani care se ocupau cu agricultura tradiţională.

UnUL 06-03-2014 - 12:23

(III)
Cine erau Kulacii?

Printre aceşti ţărani exista o clasă aparte de oameni denumiţi kulaci de către sovietici, foarte asemănători cu ţăranii harnici şi prosperi din România, denumiţi chiaburi de către comuniştii noştri. Kulaci erau prin urmare toţi ţăranii care deţineau peste 9 hectare de teren agricol, sau îşi permiteau să angajeze alţi ţărani mai săraci care să lucreze pentru ei în perioada recoltei.
Stalin nu doar că-i ura de moarte, dar se şi temea de ei, în concepţia acestui mare dictator, kulacii fiind numai buni de execuţie fără judecată. Declaraţi imediat „Inamici ai P o p o r u l u i”, ţăranii kulaci au fost deposedaţi peste noapte nu doar de pământuri, dar şi de propriile locuinţe. Li s-au luat chiar farfuriile şi cănile…
Stalin a dat de asemenea un decret legal conform căruia oricine ajuta cumva cu adăpost, hrană sau haine vreun kulac, urma să fie executat. Conform cercetărilor recente, mai mult de 10 milioane de oameni au fost deposedaţi de toate bunurile, urcaţi în trenuri şi trimişi în lagăre de muncă din Siberia. O treime dintre aceştia au murit de frig şi foame. Bărbaţii, băieţii mai mari, copii şi femeile alături de fetele nemăritate au devenit adevăraţi sclavi în mine sau fabrici.
Fermele prospere de altădată s-au văzut reduse la sovhozuri şi colhozuri. Cine nu vroia să lucreze acolo, era denunţat drept kulak şi deportat.
O mare maşinărie de propagandă, compusă din tineri activişti sovietici a fost trimisă în Ucraina cu scopul îndoctrinării comuniste a p o p u l a ţ i e i rămase. În ciuda propagandei deşănţate şi a metodelor dure de reprimare, ucrainienii au continuat să reziste prin acte de rebeliune şi sabotaje. Mulţi dintre ei preferau să-şi ardă singuri casele şi recoltele decât să le predea sovieticilor. În special cazacii şi-au luat înapoi caii şi animalele confiscate, continuând să hărţuiască şi chiar să ucidă reprezentaţii sovietelor. Această atitudine avea să-i pună pe ucrainieni în conflict deschis cu Stalin.
Trupe sovietice şi agenţi NKVD (precursorul KGB-ului de mai târziu) au fost trimise pentru a stopa mişcarea de rezistenţă.
Cu toate acestea, ucrainienii nu cedau. Oamenii refuzau pur şi simplu să lucreze în „CAP-urile sovietice”, hotărâţi să fie fideli modului lor de viaţă tradiţional. Spre mijlocul anului 1932, cam 75% din fermele şi gospodăriile ţărăneşti fuseseră deja colectivizate forţat.
Din ordinul lui Stalin, mandatori şi agenţi înarmaţi, confiscau recoltele şi le trimiteau spre Moscova până practic nu au mai rămas alimente pentru populaţia ucrainiană.
Toată recolta anului 1933 din Ucraina a fost furată şi vândută pe piaţa externă de către Stalin pentru a genera astfel valuta necesară pentru cincinalul lui Stalin, înarmarea şi modernizarea tehnologică a URSS-ului. Se estimează că totalul grânelor şi animalelor furate în acel an putea hrăni fără probleme p o p u l a ţ i a Ucrainei timp de trei ani încheiaţi…

UnUL 06-03-2014 - 12:24

(III)
Cine erau Kulacii?

Printre aceşti ţărani exista o clasă aparte de oameni denumiţi kulaci de către sovietici, foarte asemănători cu ţăranii harnici şi prosperi din România, denumiţi chiaburi de către comuniştii noştri. Kulaci erau prin urmare toţi ţăranii care deţineau peste 9 hectare de teren agricol, sau îşi permiteau să angajeze alţi ţărani mai săraci care să lucreze pentru ei în perioada recoltei.
Stalin nu doar că-i ura de moarte, dar se şi temea de ei, în concepţia acestui mare dictator, kulacii fiind numai buni de execuţie fără judecată. Declaraţi imediat „Inamici ai P o p o r u l u i”, ţăranii kulaci au fost deposedaţi peste noapte nu doar de pământuri, dar şi de propriile locuinţe. Li s-au luat chiar farfuriile şi cănile…
Stalin a dat de asemenea un decret legal conform căruia oricine ajuta cumva cu adăpost, hrană sau haine vreun kulac, urma să fie executat. Conform cercetărilor recente, mai mult de 10 milioane de oameni au fost deposedaţi de toate bunurile, urcaţi în trenuri şi trimişi în lagăre de muncă din Siberia. O treime dintre aceştia au murit de frig şi foame. Bărbaţii, băieţii mai mari, copii şi femeile alături de fetele nemăritate au devenit adevăraţi sclavi în mine sau fabrici.
Fermele prospere de altădată s-au văzut reduse la sovhozuri şi colhozuri. Cine nu vroia să lucreze acolo, era denunţat drept kulak şi deportat.

UnUL 06-03-2014 - 12:25

(IV)
O mare maşinărie de propagandă, compusă din tineri activişti sovietici a fost trimisă în Ucraina cu scopul îndoctrinării comuniste a p o p u l a ţ i e i rămase. În ciuda propagandei deşănţate şi a metodelor dure de reprimare, ucrainienii au continuat să reziste prin acte de rebeliune şi sabotaje. Mulţi dintre ei preferau să-şi ardă singuri casele şi recoltele decât să le predea sovieticilor. În special cazacii şi-au luat înapoi caii şi animalele confiscate, continuând să hărţuiască şi chiar să ucidă reprezentanţii sovietelor. Această atitudine avea să-i pună pe ucrainieni în conflict deschis cu Stalin.
Trupe sovietice şi agenţi NKVD (precursorul KGB-ului de mai târziu) au fost trimise pentru a stopa mişcarea de rezistenţă.
Cu toate acestea, ucrainienii nu cedau. Oamenii refuzau pur şi simplu să lucreze în „CAP-urile sovietice”, hotărâţi să fie fideli modului lor de viaţă tradiţional. Spre mijlocul anului 1932, cam 75% din fermele şi gospodăriile ţărăneşti fuseseră deja colectivizate forţat.
Din ordinul lui Stalin, mandatori şi agenţi înarmaţi, confiscau recoltele şi le trimiteau spre Moscova până practic nu au mai rămas alimente pentru p o p u l a ţ i a ucrainiană.
Toată recolta anului 1933 din Ucraina a fost furată şi vândută pe piaţa externă de către Stalin pentru a genera astfel valuta necesară pentru cincinalul lui Stalin, înarmarea şi modernizarea tehnologică a URSS-ului. Se estimează că totalul grânelor şi animalelor furate în acel an putea hrăni fără probleme p o p u l a ţ i a Ucrainei timp de trei ani încheiaţi…

UnUL 06-03-2014 - 12:27

(V)
Canibalism în Europa Secolului XX

În faţa unei asemenea măsuri extereme, chiar şi comuniştii ucrainieni i-au cerut urgent lui Stalin să trimită alimente. Stalin a răspuns prin dizolvarea Sovietului Ucrainian şi trimiterea a peste 100.000 de soldaţi care să epureze Partidul Comunist Ucrainian. Sovieticii au închis apoi graniţele Ucrainei pentru a împiedica pătrunderea oricăror transporturi de alimente, transformând astfel ţara într-un uriaş lagăr de exterminare. Mai mult decât atât, miliţiile sovietice intrau abuziv în gospodării, confiscând orice alimente.
Toate alimentele au fost apoi considerate „proprietatea Uniunii Sovietice” şi oricine era prins furând o singură pâine, avea de ispăşit 10 ani de gulag.
Foametea a lovit rapid ţara, cu consecinţe nebănuit de nimeni. Categoriile cele mai vulnerabile, copii şi bătrânii au resimţit primii efectele malnutriţiei. Mamele din regiunea rurală au ajuns să-şi abandoneze copii, mai subnutriţi decât cei din Africa, pe marginile drumurilor şi căilor ferate, în speranţa că vor fi adoptaţi de cei care mergeau la oraşe.
Doar că în oraşe situaţia era chiar mai gravă. Acolo, copii şi adulţii deopotrivă, cădeau seceraţi de foame pe străzi, trupurile lor fiind aruncate în gropi comune. Mulţi dintre cei care cădeau pe străzi erau de fapt încă vii, dar într-atât de emaciaţi, încât nu se puteau mişca şi nici vorbi. Nu conta! Erau aruncaţi în gropi sau incineraţi de vii…
Cu toate că membrii armatei şi uriaşului aparat represiv erau bine hrăniţi, cetăţenii obişnuiţi au ajuns atât de disperaţi încât mâncau frunze din copaci şi iarbă. Vânau orice animal întâlnit, inclusiv câini, pisici, şobolani, broaşte şi gândaci.
Mulţi au înebunit literalmente de foame, trecând la canibalism, tot acest iad pe pământ culminând cu cazuri, deloc puţine, în care unele mame au ajuns să-şi manânce proprii copii. În primăvara anului 1933 foametea organizată atingea apogeul, cu circa 25.000 de ucrainieni care mureau de foame zilnic.
Stalin a făcut toate eforturile posibile pentru a-şi ascunde crimele. Maşina de propagandă sovietică nu dormea, trimiţând fotografii în ferme model, prospere, menţinute astfel în scop precis de dezinformare a opiniei p u b l i ce din întreaga lume. În afara Uniunii Sovietice, guvernele occidentale au adoptat o atitudine pasiv-indiferentă faţă de Holodomor, cu toate că ştiau prea bine dimensiunea realităţii din Ucraina. În anul 1933, preşedintele american Franklin Delano Roosevelt a recunoscut chiar regimul criminal al lui Stalin, în favoarea negocierii unui nou tratat comercial între cele două puteri mondiale.
Nu trebuie uitat nici faptul că planurile cincinal ale lui Stalin depindeau în mare măsură de produsele manufacturate şi tehnologiile noi importate din ţările vestice, ţări care nu vroiau să-şi strice relaţiile comerciale avantajoase cu Uniunea Sovietică în urma recunoaşterii şi condamnării tuturor crimelor comunismului, nu doar a Holodomorului. Cât despre ucrainieni, calvarulul lor a continuat odată cu invazia Germaniei de la începutul celui de-al doilea Război Mondial, război care a distras complet atenţia lumii de la Holomodor
Acest genocid a fost scos la suprafaţă în anii Perestroikăi lui Gorbaciov, fiind arătat lumii în toată dimensiunea sa de-a dreptul incredibil de crudă, odată cu redobândirea independenţei de către Ucraina din anul 1991.
Astăzi Holodomorul este comemorat în Ucraina în fiecare an, pe data de 25 noiembrie.
În prezent, Holodomorul este recunoscut de către 24 de ţări. România nu se numără printre ele
( http://www.descopera.ro/…/11746729-holodomor-genocidul-necunoscut-al-uc…‎)

pathfinder 06-03-2014 - 12:29

@UnUL
Nu-mi trebuie informatii despre Holodomor.
Cunosc aspectul. Cunosc istoria Ucrainei.
Cifrele vehiculate, ca si in alte cazuri, sunt mult exagerate de o parte (pe care ai citat-o) si, probabil, minimizate de cealalta.

Tot carnatul ala postat e menit sa ascunda adevarata problema?!?

Eu raman la parerea postata la 11:25.
Ati facut niste acuzatii pe care nu le-ati putut sustine.
Punctual… ( adicatelea 1, 2, 3 si 4 🙂 )

Carnatul ala postat nu ma impresioneaza.
Dupa cum am mai spus deja, cunosc subiectul.

UnUL 06-03-2014 - 12:33

Dacă îl cunoști, atuncea știi că genocidul ucrainienilor e recunoscut de multe țări, inclusiv de România. Dacă ai impresia că ucrainienii s-au înfometat singuri, din voluptatea sadică de a muri de foame, și că Stalin și rușii nu ai nicio vină, e treaba dumitale.
P.S. Vezi ce spune despre asta și Virgil Gheorghiu, pe care l-am mai citat!

UnUL 06-03-2014 - 12:34

P.S. „Cârnațul” ăla dă date concrete și detalii importante, nu e câtuși de puțin o „vorbă lungă” și goală.

pathfinder 06-03-2014 - 12:44

🙂

UnUL 06-03-2014 at 12:33
//————————————————————
Dacă îl cunoști, atuncea știi că genocidul ucrainienilor e recunoscut de multe țări, inclusiv de România.
//————————————————————

UnUL 06-03-2014 at 12:27
//————————————————————
În prezent, Holodomorul este recunoscut de către 24 de ţări. România nu se numără printre ele
//————————————————————

Nu e foarte clar…
E recunoscut sau nu?
Va spun eu: nu este!
Asta nu inseamna ca nu exista.
Ucrainenii nu au fost singurii persecutati in URSS!
Ca ei au si o denumire pentru asta: bravo lor.
Dar se victimizeaza, ca si alte popu.latii pe cale le stim, cu scopul atragerii atentiei doar asupra problemei lor.
Nimic nou sub soare!

Revenind.
Si nu despre asta este vorba.
Am spus deja:
//————————————————————
Oricum ce legatura au cadourile teritoriale primite de Ucraina si foametea din ’32-’33?!?
//————————————————————
Parerea mea, umila, este ca nu au nici o legatura.

UnUL 06-03-2014 - 14:43

@Pathfinder
Secolul XX – unul dintre cele mai sângeroase din istoria omenirii – a cunoscut – pe lângă milioanele de morți ale celor două conflagrații mondiale – cinci cumplite genociduri, două comise de niște lideri criminali asupra propriilor lor popoare și trei în cursul cărora un popor a masacrat membrii unei alte etnii. Acestea sunt, în ordinea numărului de victime:
1. Marea Foamete din China dintre 1958 și 1961, provocată de colectivizarea lui Mao, care a făcut 36 de milioane de morți.
2. Marea Epurare (rusă Большой террор – Marea Teroare) a lui Stalin de la sfîșitul celui de-al patrulea deceniu al secolului trecut. Numărul morților este incert, vehiculându-se cifre între 5 și 20 de milioane. (Unele estimări vorbesc chiar de 50 de milioane, cifră fără îndoială exagerată).
3. Holomodorul ucrainean din anii 1932-1933, și el opera lui Stalin, a dus la moartea a intre 7 si 10 milioane de oameni.
4. Holocaustul evreiesc comis de Hitler, a cărui cea mai vehiculată cifră e de 6 milioane de victime (există liste nominale cu 4 milioane de nume). În plus naziștii au ucis 3 milioane de cetățeni polonezi neevrei, între 500 000 și 1,2 milioane de sîrbi, între 90 000 și 220 000 de țigani, între 80 000 și 100 000 de etnici germani bolnavi mintal, etc.
5. Genocidul armean din 1915-1916, comis de turci, care a făcut circa 2 milioane de victime.
Toate aceste masacre își au contestatarii lor: chinezii nu recunosc genocidul comis de Mao; neonaziștii și adepții lor precum și unii lideri musulmani extremiști neagă Holocaustul; rușii și rusofilii (și nu numai, vezi cazul domnului Pathfinder) neagă Holomodorul – sau îl atribuie unor condiții naturale; turcii neagă și acum cu vehemență, cu furie chiar, la 100 de ani după ce acesta a avut loc, genocidul armenesc. Și totuși, faptele rămân.

pathfinder 06-03-2014 - 14:51

Imi pare rau dar am sa-ti spun ceva care are sa te doara:
De data asta esti cu pluta!

Unde dracu’ ai vazut tu ca neg Holomodorul?
Unde dracu’ ai vazut tu ca-l atribui unor cauze naturale?

Citeste cu atentie ce am scris UnUL-e si nu mai aiuri!

Tot bagi carnaturi de postari care nu au nici o legatura cu subiectul disputei teritoriale dintre Rusia si Ucraina.

Ce pana mea?!?

UnUL 06-03-2014 - 15:11

P.S. Cu pluta se umbla (poate se mai umblă și acum) pe Bistrița, nu pe Someș. (???!!!)
☻☺☻☺☻☺

pathfinder 06-03-2014 - 15:15

Adevarat.
Imi cer scuze, m-am aprins.
Revin la discutia de baza mai jos…

UnUL 06-03-2014 - 15:19

HAI CĂ NU M-AM SUPĂRAT; POATE ȘI EU SUNT PUȚIN INFLUENȚAT DE URA APROAPE VISCERALĂ PE CARE O AM FAȚĂ DE RUȘI ȘI DE TOT CE E RUSESC (CU EXCEPȚIA MUZICII, PICTURII ȘI LITERATURII!)

UnUL 06-03-2014 - 15:20

Pardon : și sportului lor.

Antibasistul 06-03-2014 - 15:29

Nu se mai umbla, pluteste cu plutele pe Bistrița, am fost si am vazut, CA NU!

Doamnee, am inceput sa o fac pe desteptul ca prostii basisti?

PS chiar am fost la riul Bistrița, jud. Neamț!

UnUL 06-03-2014 - 15:01

@Pathfinder
Scuze, dublă greșeală:
1. Holodomorul
2. Într-adevăr, România nu-l recunoaște (deocamdată) probabil ca să nu-i supere prea tare pe ruși și pentru că după povestea cu Platoul Continental relațiile cu Ucraina s-au răcit nițeluș.
Nu, evident, că Ucrainienii nu au fost singurii persecutați de Stalin (singurul dictator, alături de Mao, care și-a masacrat deliberat propriul popor (dacă se poate spune așa, Stalin nefiind tocmai rus!).
Și, evident, Ucraina e un stat artificial compus din bucăți furate de ruși de la alte țâri. Dar să nu uirăm că ucrainienii au fost printre puținele popoare din Europa – mai mult chiar decât polonezii, a căror țară a fost ștersă de pe hartă timp de mai multe secole! – care nu prea au avut o țară de-a lungul istoriei lor, datorită în bună măsură veleităților imperialiste ale Rusiei..

salut 06-03-2014 - 15:52

Du-te mah si fa-i o oda lui „Crin”, ieri „cacarau”, azi numai bun de pupat in coor, ca asa ti-a zis chiorul.

Te minunezi cati Goe-strategici, tradatori cu interesele Romaniei , emana curul chiorului. Retardat slujan posteaza doi carnati pe langa subiect, la sfarsit minte de stinge, intoarce concluzia cu curul in sus si mai baga si minunatii de genul „după povestea cu Platoul Continental relațiile cu Ucraina s-au răcit nițeluș”.

Ca sa se inteleaga cat de tampit e retardatul in cauza, precizez: in toata istoria lumii, statul „Ukraina” exista numai de 20 de ani.
DPDV diplomatic, 15 ani din cei 20 au fost consumati cu conflictul cu Romania privind platoul continental. Dupa ce Romania a castigat la Curtea Internationala, urmatorii 5 ani au fost ani de frustrari si declaratii inamicale ale Ukrainei si ukrainienilor la adresa Romaniei si romanilor. (Probabil d’asta retardatul de Sluj-Napoca cearta romanii si tine partea UKR, ca „e patriot”)

Asadar, in cei 20 de ani de existenta istorica a UKR, nu a existat nimic care sa indice vreo apropiere de Romania, dimpotriva, au fost ani de lupta diplomatica. Ca sa facem o comparatie, excluzand distanta geografica si culturala, dpdv politic si diplomatic, Romania a avut un prieten mai de nadejde in TOG decat in UKR.

Ce concluzie trage retardatul de Sluj-Napoca de aici? Cititi si va minunati:
„după povestea cu Platoul Continental relațiile cu Ucraina s-au răcit nițeluș.”

Dumnezeule !

UnUL 06-03-2014 - 17:16

Aici era vorba de Ucraina și de Holodomor, nu de Crin-C ă c ă r ă u -Porumbacu sau cum vrei săi0- spui..Vezi că ești prost și defazat
Și cine a vorbit de vreo „apropiere” între România și Ucraina?

salut 06-03-2014 - 17:26

@ „UnUL
06-03-2014 at 17:16
Aici era vorba de Ucraina și de Holodomor, nu de Crin-C ă c ă r ă u -Porumbacu sau cum vrei săi0- spui..Vezi că ești prost și defazat
Și cine a vorbit de vreo „apropiere” între România și Ucraina?”
=====================
Da, mai sluga. Te-am trimis la Antonescu pentru ca asta e ceea ce stii sa faci, curatenie cu limbuta in zona curului. Iar clientul cel mai nou este … „Crin”, adica cel caruia ii spuneai pana deunazi „cacarau”.

PS:

Retardatule, daca zici ca „relatiile s-au racit nitelus” inseamna ca:

– relatiile anterioare au fost foarte bune;
– in ultimul timp au intervenit doar mici inconveniente
– oricum relatiile au ramas la un nivel cel putin bun, pentru ca nu „s-au racit de tot” ci numai „s-au racit nitelus”.

Intelegi macar la nivel elementar limba romana si logica, mai sluga?

UnUL 06-03-2014 - 15:05

Reiau postarea dumitale: „ Nu Stalin i-a masacrat ci foamea.
Foame care intre 1932 si 1933 a fost raspandita in multe regiuni ale URSS.
Nu numai in Ucraina!
Putem discuta politicile care au dus la foametea aia…”
Deci nu rușii sunt de vină ci …
În ce privește subiectul „disputei teritoriale” Rusia a creat Ucraina în actualele frontiere și cu actualul amestec etnic, Rusia i-a recunoscut independența, Rusia să-și țină trupele acasă !

pathfinder 06-03-2014 - 15:26

OK.
Revenim la tonul normal si la discutia in sine

1. „Deci nu rușii sunt de vină ci …”
Parerea mea, vezi ca sunt si surse pe net ( nu pot sa-ti trimit carti pentru ca nu-ti cunosc adresa ) este ca foametea generalizata din URSS-ul anilor ’32-’33 e rezultatul aplicarii unor politici economice (in mare masura agricole) foarte proaste.
Daca a existat sau nu intentie este inca subiect de dezbatere intre istorici.

2. „Rusia i-a recunoscut independența, Rusia să-și țină trupele acasă”
Rusia i-a recunoscut independenta pentru ca nu voia un vecin dotat cu arme nucleare. Atat.
Din punctul meu (romanesc) de vedere prefer o Ucraina slabita si divizata ca vecin.
Ajuta rusii interesele Romaniei zilele astea? DA!
Pe de alta parte o Ucraina vestica in UE ar fi un extraordinar tampon intre Romania si Rusia.

Imi plac rusii mai mult ca ucrainenii? Nu!
Ambele sunt natii de idioti.
Asa ca: Incurca-i Doamne!!!

Cand ucrainenii isi vor spala pacatele de la Fantana Alba si nu numai altfel vom vorbi…

UnUL 06-03-2014 - 15:43

Mda. În mare sunt de acord cu dumneata.
Dar în ce privește Rusia, când a semnat un act în care recunoaște independența unei țări – indiferent care ar fi aceasta și care sunt motivele care îi determină pe ruși să semneze (fără îndoială acela despre care vorbești), trebuie să-și respecte semnătura. Cel puțin asta se întâmplă într- lume civilizată și democratică.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult