Acasa InternationalExterne NATO urmeaza sa-i propuna Rusiei participarea la proiectul unui scut antiracheta comun in Europa

NATO urmeaza sa-i propuna Rusiei participarea la proiectul unui scut antiracheta comun in Europa

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) va invita Rusia sa ia parte la proiectul unui scut antiracheta, care sa protejeze Europa impotriva unui eventual atac venit din partea Iranului, fiind pentru prima data cand cei doi inamici din timpul Razboiului Rece ar urma sa colaboreze.

Potrivit cotidianului The Telegraph, proiectul este susutinut de Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Organizatiei, acesta urmand sa fie prezentat in cadrul summitului NATO din 22 – 23 aprilie, de la Tallin, in Estonia. Saptamana trecuta, James Appathurai, purtator de cuvan al NATO, a declarat ca, “in loc sa ne concentram asupra unor conferinte si tratate, ar trebui sa avem o arhitectura reala a securitatii din Europa – un acoperis care sa includa Rusia, care este realizat si intretinut impreuna cu rusii (…) in consecinta, ei vor simti ca fac parte din aceeasi familie de securitate, ceea ce ar contribui la inlaturarea temerilor rusilor in legatura cu zidurile care se construiesc pentru a-i exclude”. Acesta a mai adugat ca, in opinia secretarului general, “apararea antiracheta este o metoda pentru a arata, intr-un mod concret, pe care oamenii de rand sa-l inteleaga, ca se afla sub o umbrela de securitate pe care o conducem impreuna”. Cu toate acestea, conform declaratiei unui oficial al Ministerului britanic de Externe, Marea Britanie sustine implicarea Rusiei in proiect, dar este prematur pentru a se pronunta daca aceasta cooperare va continua.

0 comentariu

cetatean 01-04-2010 - 05:14

interesant.se pare ca la sectorul 5 sunt politisti foarte buni .daca nu ma insel tot ei au prins pe cei ce vindeau casele batranilor .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult