Acasa InternationalExterne NATO vrea Rusia mai aproape de Europa

NATO vrea Rusia mai aproape de Europa

scris de M.A.
0 afisari

Ţările membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord trebuie să acţioneze concertat în legătură cu ameninţările contemporane, în special la cele din Libia, şi să depună eforturi în vederea apropierii Rusiei de Europa, a declarat secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen, în deschiderea celei de-a IV-a ediţii a Forumului pentru securitate euroatlantică, de la Varşovia, informează Itar-Tass, citată de Moldpres.

Rusia si NATO

Rusia si NATO (foto: en.rian.ru)

„Principala funcţie a Alianţei a fost, este şi va fi asigurarea securităţii ţărilor şi popoarelor noastre. O apărare teritorială eficientă necesită noi abordări, pentru a putea răspunde noilor provocări”, a spus Rasmussen. Secretarul general al NATO a comparat actualele evenimente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu cu cele care au avut loc la sfârşitul secolului al XX-lea în Europa Centrală şi de Est. „La acea dată, poporul a schimbat mersul istoriei, a schimbat graniţele şi sistemul politic”, a spus Rasmussen, subliniind că şi astăzi mii de cetăţeni au ieşit în stradă pentru a apăra valorile democratice.

Dintre priorităţile NATO, Rasmussen a remarcat întărirea sistemului de apărare, cooperarea în cadrul UE şi cu vecinii Alianţei. „NATO doreşte să coopereze cu Rusia„, a dat asigurări Rasmussen, subliniind rolul Poloniei în stabilirea relaţiilor dintre Bruxelles şi Moscova. „Apropierea Rusiei de Europa va întări securitatea din regiune”, a conchis secretarul general al NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult