Acasa InternationalExterne NATO vrea suplimentarea militarilor din Kosovo

NATO vrea suplimentarea militarilor din Kosovo

scris de M.A.
2 afisari

NATO consideră că este necesară suplimentarea numărului de militari din Kosovo, deşi crede că, deocamdată, controlează situaţia.

Jarinje (foto novosti.rs)

foto: novosti.rs

În regiune, în ultima săptămână, situaţia este extrem de tensionată între sârbi şi kosovari, a declarat, marţi, Hans Dieter Wichter, un purtător de cuvânt al KFOR, citat de AFP.

„Da, confirm acest lucru”, a precizat purtătorul de cuvânt, răspunzând unei întrebări puse de reprezentanţii presei care doreau să ştie dacă au fost cerute trupe suplimentare, transmite Moldpres.

„Putem controla situaţia. Dispunem de suficiente trupe. Cererea nu a fost făcută din cauza incapacităţii noastre de a controla situaţia”, a mai adăugat el.

Un poliţist kosovar a decedat, iar alţi patru au fost răniţi uşor într-o operaţiune a forţelor speciale trimise, săptămâna trecută, de Pristina pentru a impune controlul asupra posturilor de frontieră cu Serbia din nordul Kosovo. Pristina doreşte ca prin această operaţiune să fie întărit embargoul pe care l-a instituit asupra importului de produse sârbe în Kosovo, ca răspuns la embargoul declarat de Belgrad asupra importului de produse kosovare de la proclamarea independenţei acestei foste provincii iugoslave în 2008.

În replică, sârbii din nordul Kosovo au blocat accesul la două puncte vamale, dintre care cel de la Jarinje a fost incendiat, miercuri seara, de mai mulţi tineri cu cagule.


1 comentariu

TOM Cc 03-08-2011 - 09:29

Au tupeu tiganii si mafiotii kosovari !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult