Acasa InternationalExterne UPDATE – Naufragiu în Marea Neagră. Cel puțin 14 morți

UPDATE – Naufragiu în Marea Neagră. Cel puțin 14 morți

scris de M.A.B.
17 afisari

UPDATE – Două noi trupuri neînsuflețite au fost găsite duminică după naufragiul unei nave cu pasageri în Marea Neagră, în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, bilanțul ridicându-se astfel de la 14 morți, a anunțat poliția ucraineană.
„Cele două persoane care erau date dispărute au fost găsite moarte”, a precizat pentru AFP poliția din regiunea Odesa.

În total, 36 de persoane se aflau la bordul navei Ivolga, dintre care trei membri ai echipajului, când aceasta s-a răsturnat sâmbătă după-amiază nu departe de coastă, în apropiere de satul Zatoka, situat la circa 50 de km de Odesa.

Precedentul bilanț era de 12 morți, 23 de persoane salvate și o persoană dispărută.

Cel puțin 12 persoane au murit sâmbătă în scufundarea unui mic vas de pasageri în Marea Neagră, în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, au anunțat autoritățile regionale, informează AFP.

naufragiu marea neagraCauza tragediei: o furtună violentă și lipsa vestelor de salvare. Douăsprezece persoane înecate au fost găsite. Alta încă este căutată”, a declarat Volodîmîr Jmak, prim-adjunct al guvernatorului regiunii Odesa, precizând că în total 36 de persoane se aflau la bordul ambarcațiunii, dintre care trei membri ai echipajului. Celelalte 23 de persoane au putut fi salvate, a mai precizat el, adăugând că vasul s-a scufundat în jurul orei 15.30 (12.30 GMT).

18 dintre persoanele salvate sunt în prezent spitalizate, a mai spus el.

Guvernatorul regiunii, fostul președinte reformator georgian Mihail Saakașvili, a anunțat pe pagina sa de Facebook că își întrerupe o vizită la Lviv, în vestul Ucrainei, pentru a ajunge la locul tragediei în apropierea satului Zatoka, situat la aproximativ 50 km de Odesa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult