Acasa InternationalExterne UPDATE – Naufragiu in Sicilia, cel putin 50 de morti

UPDATE – Naufragiu in Sicilia, cel putin 50 de morti

scris de A.P.
12 afisari

UPDATE, ora 11.36 – 143 de imigranți, supraviețuitori ai naufragiului survenit vineri după-amiaza la sud de Malta și de insula italiană Lampedusa, au ajuns sâmbătă dimineața în La Valletta, potrivit AFP.

Corpurile neînsuflețite a patru imigranți — o femeie și trei copii, dintre care unul sugar — au fost de asemenea aduse.

Pe ambarcațiunea care a naufragiat vineri după-amiaza se aflau circa 230 de refugiați, a căror destinație finală era Lampedusa.

Potrivit unei surse militare malteze, corpurile neînsuflețite ale altor 33 de persoane au fost recuperate din apă, însă această informație nu a fost confirmată sâmbătă de armata malteză.

Agenția de presă italiană Ansa evoca circa de 34 de cadavre recuperate, în mare parte femei și copii. Din totalul victimelor, 22 au fost transportate pe Lampedusa de o navă a pazei de coastă italiene.

Premierul maltez, Joseph Muscat, anunța vineri seara că spitalul din La Valletta a fost pus în stare de alertă maximă, în așteptarea supraviețuitorilor ce vor necesita îngrijiri. Victimele a căror stare de sănătate a fost considerată prea fragilă pentru a suporta o călătorie de 10 ore până în Malta au fost transportate cu elicopterul pe Lampedusa.

La rândul său, o navă de război a Marinei italiene a recuperat din apă 56 de persoane: 39 de bărbați, 8 femei și 9 copii. Sâmbătă dimineața aceștia se aflau în drum spre Porto Empedocle, Sicilia.

Naufragiul s-a produs într-o zonă din centrul triunghiului Malta-Libia-Lampedusa, la 60 de mile sud de mica insulă siciliană. Potrivit unui site al Marinei malteze, ambarcațiunea s-a destabilizat și s-a răsturnat în momentul în care imigranții au început să se agite, încercând să atragă atenția unui avion care-i survola și deplasându-se cu toții spre o singură parte a ambarcațiunii.

Această nouă dramă survine după naufragiul din 3 octombrie ce avut loc în largul insulei Lampedusa. O navă de pescuit transporta peste 500 de refugiați, dintre care doar 155 au supraviețuit. Până în prezent au fost recuperate 339 de corpuri neînsuflețite.

Un vas ce transporta sute de imigranți a naufragiat vineri între Sicilia și Tunisia, a anunțat marina italiană, relatează Reuters.

Cel puţin 50 de oameni au murit în urma scufundării unei nave cu imigranţi în apropiere de insula italiană Lampedusa, între Malta şi Sicilia, anunţă agenţia ANSA. Potrivit unui bilanţ provizoriu, 50 de oameni au murit în urma naufragiului, inclusiv zece copii.

foto: La Stampa

‘Cel puțin 200 de persoane se aflau în mare și elicopterele noastre le-au recuperat’ din apă, a declarat un purtător de cuvânt al marinei, adăugând că două nave se află de asemenea la locul incidentului.

Accidentul s-a produs la o săptămână după ce cel puțin 319 persoane și-au pierdut viața în timp ce o ambarcațiune ce transporta imigranți eritreeni și somalezi s-a scufundat în apropierea insulei italiene Lampedusa.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, 32.000 de persoane au sosit în sudul Italiei și în Malta în acest an, dintre care aproximativ două treimi au completat cere de azil.

3 comentarii

IngerAlbastru 12-10-2013 - 11:22

Parca atunci au anuntat deja cateva sute de morti si disparuti, sa se fi redus cifrele dintr-un motiv, sau nu erau bine numarati de la inceput calatorii???

UnUL 12-10-2013 - 11:57

Estimările erau estimative. (???!!!)

Ionel 12-10-2013 - 13:17

Compasiunea incurajeaza emigratia si singura solutie este repatrierea totala pentru descurajarea emigratiei ilegale. Europa de azi nu mai e Europa din anii ’70. E faliment, e somaj , e Grecia si Spania .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult