Acasa InternationalExterne Nave rusești au ajuns pe coasta ucraineană a Crimeii

Nave rusești au ajuns pe coasta ucraineană a Crimeii

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Nave militare rusești transportând soldați au ajuns pe coasta ucraineană a peninsulei Crimeea în ceea ce unele rapoarte și experți pretind că ar putea fi primele semne ale unei lovituri de stat a Rusiei.

Nave rusești au ajuns pe coasta ucraineană a Crimeii (foto:wartime.org.ua)

Nava rusească mare de debarcare Nikolai Filcenkov a sosit în apropierea bazei militare a Rusiei de la Marea Neagră Sevastopol, care este o bază operată de armata rusă în Crimeea. Potrivit site-ului rus de informații flot.com, rapoartele aratǎ cǎ, nava transportă până la 200 de soldați și s-a alăturat unui număr de patru vase suplimentare transportând un număr necunoscut de soldați ai Forțelor Speciale. Flot.com a relatat de asemenea că pe 22/23 februarie, personalul de la unitatea 45 a Forțelor Speciale Aeriene și diviziuni suplimentare au fost transportate cu elicopterul la Anapa, un oraș de pe coasta rusă la Marea Neagră. Cu toate acestea, se crede că la Sevastapol sunt staționați 26.000 de militari, potrivit Institutului German pentru Afaceri Internaționale și de Securitate.

Mai mult, rămâne de văzut dacă o Ucraină slăbită, în mijlocul unei revoluții pe scară largă, poate răspunde la evoluțiile militare rusești sau dacă NATO va adopta linia Statelor Unite spunând Rusiei să rămână în afara regiunii, notează ibtimes.com. Cu toate acestea, o invazie rusă a Crimeii pare a fi populară cu populația în mare măsură rusofonă a Crimeii, după ce un val de proteste proruse au cerut intervenția Moscovei. Conform Agerpres, ȋȋn afară de Crimeea, există preocupări din partea SUA și guvernelor europene că Rusia ar putea încerca o intervenție mult mai mare la Kiev și restabili un guvern „prietenos” față de Moscova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult