Acasa InternationalExterne Nazarbaev, reales preşedinte al Kazahstanului cu 95,5%

Nazarbaev, reales preşedinte al Kazahstanului cu 95,5%

scris de M.A.
8 afisari

Preşedintele kazah, Nursultan Nazarbaev, a fost reales preşedinte pentru un nou mandat de cinci ani cu 95,5% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale oficiale publicate luni de Comisia electorală centrală, transmite Moldpres.

Nursultan Nazarbaev

Nursultan Nazarbaev (Foto: nato.int)

Rezultatele definitive sunt aşteptate mai târziu, în cursul zilei de luni. Rata de participare a atins 89,9% şi Comisia electorală centrală a precizat că această cifră urmează să crească după sosirea buletinelor din satele îndepărtate din stepe. Nazarbaev a avut trei contracandidaţi, toţi loiali regimului său, care au obţinut fiecare mai puţin de 3% din voturi. Unul dintre ei, Mels Eleusizov, a declarat că a votat pentru Nazarbaev, pentru a aduce un omagiu învingătorului. Nici unele din alegerile ţinute în Kazahstan de la independenţa ţării, în 1991, nu au fost recunoscute drept libere de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

1 comentariu

pathfinder 04-04-2011 - 12:47

La al catulea congres? 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult