Acasa InternationalExterne Neamţul Klaus Regling va fi şeful Mecanismului European de Stabilitate

Neamţul Klaus Regling va fi şeful Mecanismului European de Stabilitate

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Klaus Regling a fost ales să conducă viitorul fond de salvare permanent care urmează să fie înfiinţat, Mecanismul European de Stabilitate (MES).

Ministrii de Finante din zona Euro l-au ales pe Klaus Regling ca nou sef al MES (foto:caleaeuropeana.ro)

Directorul Fondului European de Stabilitate Financiară (FESF), de la înfiinţarea în 2010, după apariţia crizei în Grecia, Klaus Ragling, a fost ales să conducă noua instituţie MES de către miniştrii de Finanţe din zona Euro. Potrivit mediafax, MES va fi dotat cu un capital de 80 de miliarde de euro şi va avea o forţă de împrumut de 500 de miliarde de euro.

Noua instituţie ar fi trebuie să fie operaţională de luni, 9 iulie, însă tratatul fondator nu a fost încă ratificat de un număr suficient de state membre. Decizia de a îl alege pe Klaus Regling să conducă MES, a fost una favorizată de faptul că ministrul german de Finanţe, Wolgang Schaeuble, a fost învins în lupta pentru preşedinţia Eurogrup de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, care a fost confirmat pentru un nou mandat de doi ani şi jumătate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult