Acasa InternationalExterne Negocierile privind bugetul UE pe 2015 au eșuat

Negocierile privind bugetul UE pe 2015 au eșuat

scris de Z.V.
5 afisari

În seara de luni, 17 noiembrie, a expirat termenul pentru lansarea unui nou proiect de buget, guvernele UE și PE nereușind să ajungă la un acord privind bugetul UE 2015.

Negocierile privind bugetul UE pe 2015 au eșuat (foto: dailymail.co.uk)

Negocierile privind bugetul UE pe 2015 au eșuat (foto: dailymail.co.uk)

O purtătoare de cuvânt a comisiei însărcinate cu bugetul din cadrul legislativului european a anunțat pe Twitter că „nu a fost obținut un acord asupra bugetului european, iar Comisia Europeană va prezenta un nou proiect de buget pe 2015”. Negocierile între miniștrii europeni asupra bugetului, ce ar urma să atingă circa 140 de miliarde de euro în 2015, au fost întrerupte deja vineri din cauza unor dezacorduri între membri și urmau să fie reluate luni. Parlamentul European condiționează — după cum s-a întâmplat și în anii precedenți — unda sa verde pentru bugetul din 2015 de un acord privind ajustările aduse bugetului pe 2014, grevat de circa 30 de miliarde de euro neplătite.

Trebuie să avem un răspuns concret pentru problema insuportabilă a facturilor neplătite ce se acumulează pe birourile Comisiei’, a declarat eurodeputatul francez Jean Arthuis. Aceste plăți neefectuate „pun în pericol credibilitatea autorității europene și alimentează argumentele eurofobe”, a adăugat acesta. Conform Agerpres, suma plăților prevăzută la 140 de miliarde de euro este în creștere cu 3,3% prin raport cu bugetul inițial pentru 2015, cu un impuls de 24,5% în favoarea cercetării și educației. Parlamentul solicită 146,4 de miliarde de euro, o creștere de 8,1% prin raport cu 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult