Acasa InternationalExterne Neintelegerile dintre Romania si Singapore, in cazul Silviu Ionescu, au fost clarificate

Neintelegerile dintre Romania si Singapore, in cazul Silviu Ionescu, au fost clarificate

scris de Ziua Veche
14 afisari

.Ambasadorul Romaniei in Japonia si Singapore, Aurelian Neagu, a calificat drept pozitiva intalnirea avuta joi la Ministerul Afacerilor Externe din Singapore, precizand ca aceasta a dus la clarificarea neintelegerilor aparute intre guvernul roman si autoritatile singaporeze in legatura cu cazul fostului insarcinat roman cu afaceri Silviu Ionescu.

Ambasadorul Aurelian Neagu a fost convocat joi la sediul ministerului singaporez, pentru discutii privind imunitatea diplomatica a lui Silviu Ionescu, implicat in doua accidente de automobil la 15 decembrie 2009, soldate cu moartea unei persoane, informeaza Agerpres. Intr-o scurta declaratie de presa dupa intrevederea de joi, ambasadorul Neagu a precizat ca neintelegerile survenite intre cele doua parti au fost clarificate. Potrivit publicatiei Straits Times, Ministerul roman al Afacerilor Externe(MAE) a trimis, vinerea trecuta, o nota prin care preciza ca Silviu Ionescu continua sa beneficieze de imunitate diplomatica. Mentiunea a nedumerit guvernul din Singapore, potrivit caruia aceasta ar implica faptul ca Ionescu se afla in misiune oficiala in momentul accidentului, varianta contrazisa de o ancheta a autoritatilor locale.

0 comentariu

Anca 03-04-2010 - 07:40

Daca vroiam sa ma fac calugarita si sa fac munci caritabile toata viata, asta faceam! dar am facut scoala sa pot efectua o munca inalt calificata de pe urma careia sa traiesc, eu si familia mea pentru ca mie electricianul nu-mi repara priza in mod caritabil iar zugravul nu-mi coloreaza peretii de facere de bine ci ma taxeaza o suma pe care eu o castig intr-un interval de timp de 4 sau 5 ori duta muncii lui! deci nu ne permitem sa muncim degeaba! Scutiti-ma de juraminte ca alea nu tin de foame! Cine comenteaza, n-are decat sa-si dea demisia de la locul de munca si sa se inscrie in asociatii non-profit si sa munceasca gratis iar panea sa si-o cerseasca! Nu e normal sa ai ca medic specialist cu 12 ani dupa liceu scoala o suma de 1400 lei!

io 05-04-2010 - 08:50

Deci, Dna Hriban, dv munciti gratis?
Sau doar doctorii (si eventual profesorii…) trebuie sa o faca?
Dna Hriban, aveti idee ce inseamna studiile de medicina? Cit costa (nu posturile, conform „democratiei originale” infinite postdecembriste… dar) chiar si… cartile (de medicina, Dna?
Trebuie sa devina cersetori sau o sa binevoiti sa le permiteti sa migrez spre locuri unde competenta le e apreciata la justa valoare…?

Liviu 05-04-2010 - 19:58

Da’ cand ati inceput sa faceti medicina in Romania nu ati stiut cum stau treburile ?!!! Eu cred ca ati stiut EXACT atat cat sunt salariile DAR SI SPAGILE !!! Ce v-a manat mai inainte ?!!! Pasiunea sau ideea de recuperare macar a banilor dati pe carti ?! Daca nu vreti sa tineti cont de juramantul lui Hipocrate atunci de ce nu v-ati facut zugrav sau instalator ?!!!

In ceea ce o priveste pe d-na Hriban este de-a dreptul rusinos sa spui ca ai avut un medic de familie pe care nu l-ai cunoscut … Sigur, vei fi fost probabil teribil de sanatoasa (sau, din contra, ai „suntat” sistemu’ si ai mers direct la specialist fara nicio trimitere in afara spagii pe care oricum i-o dadeai !) insa un minim simt civic te determina totusi sa iei cunostinta cu medicul caruia trebuie sa i te adresezi in caz de ceva, asa cum de la o varsta incolo ar cam trebui sa faci cunostinta cu preotul …

A vorbi de normalitate in tara asta mi se pare de-a dreptul o prostie ! Asa cum a reclama salariile mici din domeniul medical (versus „calugaria”) este o ipocrizie gratuita !!! Dar, asa cum am mai scris, de vina nu sunt cei care cer ci cei care dau spaga !

io 07-04-2010 - 08:52

Liviu,
Ai si tu dreptate, intr-un fel…
Daca te astepti ca juramintul lui Hipocrate sa te transforme in calugar…:(
Indiferent ce crezi, pe mine m-a „minat” (pe vremea „raposatului”) pasiunea. Stiu ca nu sunt singurul „caz”.
Si nu mai sunt in Romania de foarte mult timp…
Dar felul in care va tratati medicii (si profesorii, dealtfel…) este nu numai rusinos, dar si extrem de pagubos pe termen lung!
Ginditi-va (macar) ca acum pot pleca usor spre locuri in care sa fie tratati (si platiti) convenabil.
Riscati sa aveti tot mai putine persoane de injurat in spitalele fara conditii elementare…

Liviu 07-04-2010 - 20:55

Pe multi ne-a manat pasiunea d-na doctor … (in paranteza fiind spus ca sunt si eu doctor, dar nu medic !) Unele „meserii” au mers mai bine si altele mai prost dupa „rivulutie” insa medicina nu merge niciodata mai prost niciunde !!! Tocmai de aceea responsabilitatea celor care o fac din pasiune coroborat si cu juramantul lui Hipocrate trebuie sa-i cam duca spre calugarie … Mai ales in zilele acestea cacapitaliste !!! A, sigur, ca unii au dat de mirosu’ banilor dupa ce au „postit” atat vreme in comunism este si asta un adevar cacapitalist, insa adevarul si responsabilitatea care reies din juramantul lui Hipocrate raman totusi niste elemente de referinta de la care niciun medic nu trebuie sa se indeparteze oriunde ar fi el.

Medicii si profesorii din Romania se „trateaza” singuri prost prin pozitiile din ce in ce mai „aplecate” pe care le au prin luarea spagilor si prin scaderea nivelului … Daca un „contribuabil” oarecare (care la randul lui castiga EXTREM de prost, MULT MAI PROST RAPORTAT LA MUNCA PE CARE O DESFASOARA IN SOCIETATEA ROMANEASCA DE ASTAZI – ca si medicul, dar raportat la umila lui existenta !!!) vine si ii da spaga medicului ca sa-l ingrijeasca mai bine (DEOARECE STIE CA ALTFEL MARELE MEDIC NU IL INGRIJESTE CUM AR TREBUI MERGAND PANA INTR-ACOLO INCAT IL POATE LASA SA MOARA SAU IL POATE OMORA PRIN NEGLIJENTA !!!) iar acel medic ia spaga cu nonsalanta la umbra gandului ca o merita ca el a invatat mult si a dat bani multi pe carti (!) cine este de vina d-na doctor ?! Guvernu’ ca nu-i plateste suficient ?! Pe cine nu plateste suficient: pe medic sau pe amarat ?!!! De la cine ia impozitele cele mai multe care merg la medici ?! Si daca onor guvernu’ isi bate joc de ei atunci ei reactioneaza in acest fel ?!!! Ca in armata: iti bati si tu joc de aia care sunt mai jos de tine … ca poti !!!

D-na „io”, „io” zic sa o lasati mai moale cu apararea castei din care inteleg ca faceti parte mai mult „moral” ! Si bine faceti ca nu faceti !!!

nicu 12-04-2010 - 14:13

In tarile civilizate, spaga se numeste ‘plata’, deoarece pacientul il plateste pe medic. In Romania, pacientul plateste sistemul CNAS si cere asistenta la medic, care, la randul lui,e prost platit de CNAS. Concluzie: CNAS e o structura parazitara, intre medic si pacient, care cere bani de la pacient si corectitudine de la medic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult