Acasa InternationalExterne Nepotul lui Iosip Broz Tito infiinteaza Partidul Comunist din Serbia

Nepotul lui Iosip Broz Tito infiinteaza Partidul Comunist din Serbia

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Partidul Comunist din Serbia a fost înfiinţat luni după ce nepotul fostului lider iugoslav Iosip Broz Tito le-a predat autorităţilor cele 12.000 de semnături necesare pentru a valida formarea unui nou partid politic, transmite Radio România Actualităţi, citând presa locală.


Iosip Joska Broz le-a predat autorităţilor cele 12.000 de semnături necesare pentru a valida, în virtutea legii, formarea unui nou partid politic.Potrivit declaraţiilor lui Iosip Joska Broz, obiectivele Partidului Comunist constau în „reinstaurarea fostului sistem de valori şi stabilirea, eventual, a unei cooperări cu Uniunea Europeană”. Acesta a adăugat că Partidului Comunist îşi propune „să redea poporului demnitatea, să-i ajute pe tineri să se şcolarizeze şi să reunească forţele stângii în Serbia”. Nepotul fostului lider iugoslav Iosip Broz Tito a mai anunţat că doreşte să participe la viitoarele alegeri locale şi legislative prevăzute să aibă loc în 2012.

 

Întrebat în legătură cu posibilitatea refacerii Iugoslaviei (n.red. – Serbia, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Croaţia, Macedonia şi Slovenia), el a apreciat că este necesar ca statele rezultate din fosta Iugoslavie să stabilească relaţii sociale şi economice, dar a admis faptul că frontierele din regiune nu se vor schimba. „Înfiinţarea unei comunităţi este deja un proiect aplicat de Uniunea Europeană. Trebuie să existe o oarecare formă de asociere în regiune”, a opinat el. Iosip Broz Tito a murit în mai 1980, după ce a condus Iugoslavia fără întrerupere de la cel de-al doilea război mondial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult