Acasa InternationalExterne Netanyahu: „Vom lovi Iranul peste tot”

Netanyahu: „Vom lovi Iranul peste tot”

scris de Misu Andrei
129 Afisari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu acuză Iranul că se află în spatele exploziei produse săptămâna trecută la bordul unei nave israeliene ce naviga în Golful Oman, afirmând faptul că Israelul va lovi Iranul „peste tot în regiune”, transmite Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

MV Helios Ray, o navă transportatoare de vehicule, a fost lovită joi seară de o explozie deasupra liniei de plutire, un oficial american spunând că au fost provocate găuri de ambele părți ale corpului navei. Nava plecase din portul saudit Dammam cu destinația Singapore.

„Este evident că acesta este un act iranian. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului”, a declarat Netanyahu pentru postul de radio Kan.

Întrebat dacă Israelul va riposta, el a reluat declaraţiile referitoare la hotărârea sa de a împiedica Iranul să-şi dezvolte capacitatea nucleară, subliniind faptul că Israelul va lovi Iranul „peste tot în regiune”.

Postul de radio Kan a precizat că interviul cu Benjamin Netanyahu a fost înregistrat duminică noaptea, înainte ca Siria să acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra părţii de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informaţia, dar anterior anunţase că lansează frecvent acţiuni militare împotriva livrărilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

SUA au acuzat Iranul de mai multe atacuri asupra navelor comerciale în zone strategice din zona Golfului – printre altele, asupra a două petroliere saudite, în mai 2019. Teheranul a dezminţit implicarea în atacuri. La începutul lui ianuarie, Gărzile Revoluţionare iraniene au arestat un petrolier sub pavilion sud-coreean şi au arestat echipajul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult