Acasa InternationalExterne Nezavisimaia Gazeta: Unirea Romaniei cu R.Moldova va destabiliza estul Europei

Nezavisimaia Gazeta: Unirea Romaniei cu R.Moldova va destabiliza estul Europei

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Autoritatile moldovene si cele romane au facut primii pasi pentru unirea Republicii Moldova cu Romania, scrie Nezavisimaia Gazeta. Potrivit publicatiei ruse, citata de Unimedia.md, acestia sunt acordarea de catre autoritatile de la Bucuresti a ajutorului financiar de 100 milioane de euro, lichidarea sarmei ghimpate de la Prut si intrarea in vigoare a Acordului privind micul trafic la frontiera.


„Politologii considera ca a fost inceput proiectul unionist, dar unirea Republicii Moldova cu Romania ar duce la destabilizarea Europei de Est”, scrie Nezavisimaia Gazeta. Initiatorul acestui proiect este presedintele interimar Mihai Ghimpu, care a propus redactarea unei noi Constitutii, pentru ca votul sa fie valabil de la varsta de 16 ani, sa fie mentionata „limba romana” in locul denumirii de „limba moldoveneasca” si „judete” in locul „raioanelor”, mai scrie publicatia rusa.

Nezavisimaia Gazeta sustine ca alti pasi pentru unirea celor doua tari sunt deschiderea a doua posturi de televiziune romanesti – Publika TV si Jurnal TV, predarea istoriei romane in scoli, majorarea pana la 5 mii a numarului de bursieri moldoveni in Romania si facilitarea obtinerii cetateniei romane.

Ziarul rus mai mentioneaza ca, in Republica Moldova, sunt circa 15 – 20% de adepti ai proiectului unionist, care ar provoca nemultumiri in societate, in special in orasul Balti, UTA Gagauzia si raionul Taraclia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult