Acasa InternationalExterne Nicaragua se pregăteşte de erupţia vulcanului San Cristobal

Nicaragua se pregăteşte de erupţia vulcanului San Cristobal

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

După ce vulcanul San Cristobal a dat semne de activate, autorităţile din Nicaragua au declarat miercuri cod galben de alertă şi au decis evacuarea preventivă a mai multor familii din jurul vulcanului.

Nicaragua se pregăteşte de erupţia vulcanului San Cristobal (foto:article.wn.com)

Din cele 300 de familii care ar trebui evacuate (aproximativ 1500 de persoane), 200 dintre familii refuză continuare să plece, au recunoscut autorităţile, localnicii anunţând că este ceva cu care s-au obişnuit şi că nu le este teamă.  Prima Doamnă şi purtătoarea de cuvânt a guvernului, Rosario Murillo, a explicat că autorităţile au cerut evacuarea preventivă a 300 de familii care locuiau în jurul vulcanului San Cristobal, deoarece „situaţia vulcanului este instabilă”

Potrivit unul comunicat al Institutul nicaraguan de Studii Terestre (Ineter), activitatea seismică a vulcanului a crescut semnificativ miercuri, cu „explozii şi expulzii de gaze, cenuşă şi nisip „, a declarat într-un comunicat Institutul nicaraguan de Studii Terestre (Ineter). directorul serviciilor de prevenire a dezastrelor (SINAPRED), Guillermo Gonzalez a avertizat că  „Am reactivat alerta galbenă în Chinandega, după ce vulcanul, situat la 135 de kilometri de capitala Managua, a reînceput să dea semne de activitate marţi seara”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult