Acasa InternationalExterne Nigeria: 30 de copii răpiți de islamiști

Nigeria: 30 de copii răpiți de islamiști

scris de Doru Dragomir
38 afisari

Islamiștii din Boko Haram sunt bănuiți ca fiind în spatele unor noi răpiri care au avut loc în statul Borno din Nigeria.

30 de copii răpiți de islamiști

30 de copii răpiți de islamiști

Un oficial nigerian a anunțat duminică răpirea a 30 de copii de către persoane care fac parte dintr-o grupare islamistă. „Au luat toţi băieţii de peste 13 ani şi toate fetele de peste 11 ani. Potrivit informaţiilor noastre, 30 de tineri au fost răpiţi în ultimele două zile”, a declarat Alhaji Shettima Maina. Potrivit oficialului din Mafa, un sat din statul nigerian Borno, alte 17 persoane au murit în timpul unui atac asupra satului Ndgongo, aflat în vecinătate. Alhaji Shettima Maina a explicat că în ultima perioadă islamiștii au lansat numeroase atacuri asupra regiunii. De frica lor,  localnicii au început să plece spre Maiduguri, capitala statului Borno.

Autoritățile din Nigeria au anunțat la mijlocul lunii octombrie că au semnat cu organizația islamistă Boko Haram un acord de încetare a focului, dar violențele continuă. Teroriștii musulmani s-au evidențiat de-a lungul timpului prin răpiri și atacuri teroriste, relatează Mediafax. În luna aprilie, peste 200 de fete au fost răpite din statul nigerian Chibok. În jur de 60 de femei și fete au fost răpite săptămâna trecută din orașele Wagga și Gwarta, aflate în apropiere de Chibok.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult