Acasa InternationalExterne Noi daune provocate de cutremure în Italia

Noi daune provocate de cutremure în Italia

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

După seismele de duminică, Italia a fost ţinta a noi replici miercuri noaptea, care au provocat noi distrugeri clădirilor deja avariate.

Noi cutremure in Italia

Cel mai puternic dintre seisme, produs aproape de miezul nopţii a avut magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter, fiind urmat la scurt timp de o replică de 3,2 grade. Deşi au fost cutremure sub 5 grade pe Richter, acestea au fost puternic resimţite deoarece epicentrul lor a fost localizat la o adâncime de doar 4 kilometri.

Conforum unor surse AFP din media italiană citate de Agerpres, de-a lungul nopţii de miercuri spre joi s-au produs nu mai puţin de 18 replici ale cutremurelor de duminică, însă intensitatea celorlalte 16 replici a fost mai mică. Autorităţiile încearcă în urma acestor noi replici apărute să stabilească amploare noilor pagube, multe din clădirile afectate duminică fiind mult mai grav avariate în urma replicilor de noaptea trecută.

Din cauza noilor replici apărute, spaima s-a reinstalat între oameni, care nu doresc să revină la casele lor, mai ales că ariile „zonelor roşii” din oraşe s-au mărit. Printre cei 4500 de sinistraţi din urma cutremurului de duminică din regiunea Emilia Romagna se află şi câteva sute de români.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult