Acasa InternationalExterne Noi detalii ȋn ancheta zborului MH370 dat dispǎrut

Noi detalii ȋn ancheta zborului MH370 dat dispǎrut

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

O nouǎ examinare atentǎ a datelor din satelit a indicat cǎ zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines. s-ar fi îndreptat către sud mai devreme decât s-a estimat.

Noi detalii ȋn ancheta zborului MH370 dat dispǎrut (foto:information-age.com)

Noi detalii ȋn ancheta zborului MH370 dat dispǎrut (foto:information-age.com)

Noile detalii ale anchetei aratǎ cǎ zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, dat dispărut în martie, ar putea să se fi îndreptat către sud, în direcţia opusă traiectoriei avionului, mai devreme decât s-a estimat, un lucru care modifică în mod neesenţial zona de căutari. Avionul şi-a schimbat traiectoria de zbor în mod radical, către vest, apoi către sud. Cu toate acestea, nici o urmă a avionului nu a fost găsită, de atunci, în pofida unor vaste căutări aeriene şi submarine efectuate în Oceanul Indian, în largul coastelor de vest ale Australiei.

Vicepremierul australian Warren Truss a declarat cǎ perimetrul cǎutǎrilor va rǎmȃne același, dar vor fi realizate cǎutǎri și ȋn zone mai sudice ȋn urma acestor noi informații. Declaraţiile lui Truss coincid cu semnarea la Canberra a unui memorandum între Australia şi Malezia cu privire la organizarea viitoarei faze a căutărilor submarine, care urmează să înceapă în săptămânile imediat următoare. Truss a menționat cǎ specialiştii sunt convinşi în continuare că avionul, care a rămas fără carburant, s-a prăbuşit în partea de sud a Oceanului Indian, într-o zonă aflată pe al „şaptelea arc de cerc” trasat pe baza poziţiei primite în mod automat prin satelit.

Avionul de tip Boeing 777 a decolat pe 8 martie cu 239 de persoane la bord din Kuala Lumpur cu destinația Beijing, ȋnsǎ a dispǎrut complet de pe radare la scurt timp, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult