Acasa InternationalExterne Noi proteste violente in capitala Greciei

Noi proteste violente in capitala Greciei

scris de Ziua Veche
2 afisari

Politia de la Atena a fost nevoita sa foloseasca grenade lacrimogene impotriva manifetantilor care, joi seara, au incercat sa patrunda in sediul Ministerul de Finante, informeaza BBC.

Grecii au iesi din nou in starda pentru a protesta importiva masuri de austeritate anuntate de guvernul elen, necesare activarii mecanismului de sprijin financiar din partea Uniunii Europene si a Fondului Monetar International. Saptamana aceasta, reprezentantii UE, FMI si cei ai Bancii Central Europene s-au deplasat la Atena pentru a discuta ultimele detalii referitoare la imprumutul solicitat de Grecia. Joi, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ca, in opinia sa, negocierile se vor finaliza in zilele urmatoare si vor avea un rezultat pozitiv. Autoritatile elene se asteapta sa primeasca prima transa din imprumutul promis de UE si FMI pana pe 19 mai, data la care acestea trebuie sa refinanteze un credit important. Pe de alta parte, principalele sindicate din Grecia au anuntat ca pe data de 5 mai vor organiza o greva generala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult