Acasa InternationalExterne Noi restricții pentru persoanele nevaccinate în Grecia

Noi restricții pentru persoanele nevaccinate în Grecia

scris de Misu Andrei
34 afisari

Guvernul din Grecia impune noi restricții, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de Covid-19. Persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte începând de sâmbătă teste PCR sau antigen negative pentru a avea acces în instituţiile publice, magazine sau bănci, a anunţat marţi Ministerul elen al Sănătăţii. 

Angajaţii din sectorul privat şi cel public care nu sunt vaccinaţi vor trebui, de asemenea, să prezinte de două ori pe săptămână teste negative de COVID-19, pe care vor trebui să le plătească.

Amenzile pentru magazinele şi restaurantele care nu respectă măsurile impuse de guvern au fost dublate, ajungând la 5.000 de euro.

„Principala noastră armă împotriva pandemiei este vaccinul”, a insistat marţi ministrul sănătăţii, Thanos Plevris.

Ministrul a mai recomandat ca toate persoanele care au primit ultima doză de vaccin în urmă cu peste şase luni să meargă să facă a treia doză de vaccin anti-COVID.

În prezent, 63% din populaţie este complet vaccinată, conform ministerului, relatează AFP, citată de Agerpres. În Grecia au fost înregistrate marţi 6.700 de noi cazuri, un record de la începutul pandemiei, iar 59 de persoane au murit din cauza COVID-19.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult