Acasa InternationalExterne UPDATE: Nordul Italiei lovit de un nou seism puternic – Minim 10 morti

UPDATE: Nordul Italiei lovit de un nou seism puternic – Minim 10 morti

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

UPDATE: Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a zguduit marţi, la orele locale 13:00 (11:00 GMT) regiunea Emilia Romagna, din nordul Italiei, unde cu doar câteva ore în urmă se produsese un seism de 5,8 grade soldat cu cel puţin zece morţi.

Potrivit datelor preliminare oferite de Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie (INGV), noul cutremur s-a produs la o adâncime de numai un kilometru, informează Agerpres, citând surse AFP. Seismul, cu o durată foarte mare, s-a simţit în birourile serviciului de protecţie civilă din provincia Modena, care au fost evacuate.

Conform unei declaraţii acordate Mediafax de purtătorul de cuvânt al MAE, Ovidiu Dranga, un cetăţean român a fost rănit la un picior în cutremurul produs marţi dimineaţă în zona de Nord a Italiei, fiindu-i deja acordate îngrijirile medicale necesare.

….

UPDATE: Cel mai recent bilanţ al seismului cu magnitudinea 5,8 grade produs marţi în nord-estul Italiei, consemnează cel puţin zece morţi şi mai mulţi răniţi.

Trei oameni au murit în localitatea San Felice sul Panaro, unde s-a prăbuşit o fabrică, doi în satul vecin Mirandola, unul la Concordia şi un altul la Finale, potrivit declaraţiei comandantului carabinierilor din Modena, Salvatore Iannizzotto. Tot conform acestuia, preotul din Rovereto di Novi a decedat, dar nu ştie încă din ce cauză. O femeie a murit şi la Cavezzo, sub ruinele unei fabrici de mobilă, iar a zecea victimă a fost preotul bisericii din Carpi, rănit mortal de prăbuşirea unei părţi a edificiului.

….

Marţi dimineaţa un nou cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter a fost resimţit într-un vast teritoriu din nordul Italiei.


Italia lovita de un nou cutremur


Seismul produs în jurul orei 10, (ora României), a lovit zona situată la nord-est de oraşul Parma, acesta fiind resimţiti, potrivit Agerpres, în întreaga zonă, de la Bolzano, în apropiere de graniţa cu Austria şi până la Milano. De asemenea cutremurul a provocat pagube şi în Bologna, Toscana, Pisa şi Florenţa, unde birourile au fost evacutate.

Primele informaţii oferite de cotidianul „La Stampa”, citat de mediafax, indică faptul că seismul care ar fi avut loc la o adâncime de 9.6 km, în zona Medolla, Mirandola ar fi produs deja patru victime.  Trei persoane ar fi murit după prăbuşirea unei hale industriale, la Modenese,  în timp ce a patra victimă ar fi fost semnalată la San Felice.În urmă cu 10 zile a avut loc un cutremur cu epicentul la Emilia-Romagna care s-a soldat cu şapte morţi, mii de sinistraţi şi numeroase pagube materiale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult