Acasa InternationalExterne Norul de cenusa din nou peste Europa

Norul de cenusa din nou peste Europa

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Un nor de cenusa dens din Islanda se indreapta rapid spre spatiul aerian al Marii Britanii, fortand inchiderea aeroporturilor din Irlanda de Nord, au anuntat duminica oficiali ai aviatiei civile.

Din cauza norului vulcanic, nici un zbor nu va fi autorizat sa decoleze de pe aeroporturile din Irlanda de Nord sau din Insula Man, a anuntat National Air Traffic Service, citat de Agerpres. 
Departamentul de Transport din Marea Britanie a avertizat ca diferitele parti din spatiul aerian al tarii, inclusiv sudul Angliei, unde se afla aeroportul Heathrow, ar putea fi inchise din cauza eruptiei vulcanului Eyjafjallajokul din Islanda. 
Autoritatile germane au anuntat ca traficul aerian nu va fi afectat, pana miercuri, de o posibila reintoarcere a norului vulcanic. 
Vulcanul Eyjafjallajokul din Islanda a inceput sa erupa la 14 aprilie, generand un mare nor de cenusa vulcanica, care a pus in pericol turbinele motoarelor aparatelor de zbor si aripile acestora. 
Serviciile europene din domeniul securitatii zborurilor au decis inchiderea temporara a spatiului aerian al mai multor tari, inclusiv al Marii Britanii si Irlandei. 
Majoritatea aeroporturilor din Europa au fost inchise aproape complet intre 15 si 20 aprilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult