Acasa InternationalExterne Noua faţă a Orientului Mijlociu

Noua faţă a Orientului Mijlociu

scris de Ion Petrescu
7 afisari

În fiecare an, cetăţenii statului Qatar sărbătoresc Ziua Naţională la 18 decembrie, rămasă în istorie ca momentul decisiv, din anul 1878, în care Shaikh Jasim, i-a succedat tatălui său, Shaik Muhammad Bin Thani, dovedindu-se a fi ulterior drept suveranul  care a asigurat unitatea ţării.

Ambasadorul Salem A. Al-Jaber, în centrul imaginii, împreună cu dr. Abdalla Mobasher, în stânga fotografiei, şi cu editorialistul publicaţiei noastre

Cu acest prilej, Excelenţa Sa Salem A. Al-Jaber, ambasadorul statului Qatar în România, a  oferit o recepţie, pe 19 decembrie, context în care a reiterat faptul că o asemenea ocazie reliefează identitatea naţională şi istoria Qatarului, fiind omagiată contribuţia tuturor bărbaţilor şi femeilor care au participat la făurirea naţiunii.

S-a menţionat şi memorandumul de înţelegere dintre guvernele de la Bucureşti şi Doha privind cooperarea bilaterală, ale cărei perspective sunt amplificate de deschiderea, de la începutul acestui an, a unei linii aeriene directe între cele două state, pe această cale fiind sporit nu doar numărul de turişti din Qatar, ci şi acela al potenţialilor investitori, interesaţi de locurile pitoreşti din România.

În dialogul avut cu ambasadorul Salem A. Al-Jaber am înţeles că 18 decembrie este pentru locuitorii Qatarului reperul istoric al devenirii naţionale, fiind reuşită depăşirea etapei în care societatea ţării era sfâşiată de conflicte tribale, dezordine, lipsă de loialitate şi adesea năpădită de invadatori.

Ziua Naţională a statului Qatar este una a recunoştinţei pentru eforturile constructive ale tuturor cetăţenilor acestei ţări

Excelenţa Sa Salem A. Al-Jaber consideră că ţara sa se străduieşte să îşi asigure progresul, fără a renunţa la identitatea sa arabă şi islamică.

Prezent la dialog, dr. Abdalla Mobasher a remarcat că niciun popor nu poate avansa decât atunci când cetăţenii ţării respective susţin valorile fundamentale naţionale şi conlucrează eficient pentru a le promova inclusiv în rândurile generaţiei tinere.

Am remarcat şi la acest eveniment – cu amplă participare din partea diplomaţilor acreditaţi la Bucureşti – noua faţă a Orientului Mijociu, cel în care lumea arabă aspiră spre armonie şi unitate, cu respectarea identităţii naţionale a fiecărui stat dornic să asigure, propriilor cetăţeni, prosperitate economică. Acum şi în viitor.

2 comentarii

BULA 21-12-2011 - 04:53

Regim marioneta sustinut de americani. Cand s-o termina petrolul, o sa suga coada camilelor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult