Acasa InternationalExterne Noua Zeelandă își redeschide granițele pentru persoanele vaccinate abia în 2022

Noua Zeelandă își redeschide granițele pentru persoanele vaccinate abia în 2022

scris de Misu Andrei
82 afisari

Guvernul Noii Zeelande a anunţat joi că intenționează să permită intrarea în țară fără obligativitatea carantinei călătorilor vaccinaţi din ţările cu risc scăzut abia la începutul anului 2022 ca parte a unei redeschideri graduale a frontierelor sale.

Noua Zeelandă, care şi-a închis frontierele internaţionale în martie 2020 în contextul pandemiei de COVID-19, informează că va începe să ridice restricţiile de intrare în ţară din primul trimestru al anului viitor, scrie EFE, citată de Agerpres.

Redeschiderea se bazează pe un model individualizat ce plasează sosirea călătorilor din străinătate în trei categorii de risc: scăzut, mediu şi înalt care merge de la intarea liberă la obligativitatea unei carantine de 14 zile în centre abilitate de guvern, precum luarea în considerare a statutului de vaccinare.

„Categoria de risc scăzut va permite scutirea de carantină a călătorilor vaccinaţi care s-au deplasat în ţări cu risc scăzut”, notează într-un comunicat premierul ţării, Jacinda Ardern, lăudată pe plan internaţional pentru strategia sa de luptă împotriva COVID-19.

Totuşi, cei care vin din ţări cu risc mediu sau înalt trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, deşi autorităţile au în vedere să permită unor persoane infectate să-şi petreacă perioada de izolare în propriile locuinţe.

Noua Zeelandă, ale cărei rate de vaccinare sunt relativ scăzute comparativ cu alte ţări dezvoltate, încearcă să accelereze campania prin vaccinarea din septembrie a întregii populaţii cu vârsta peste 16 ani cu serul produs de Pfizer. Ţara cu mai puţin de 5 milioane de locuitori, care a raportat de la începerea pandemiei mai puţin de 3.000 de cazuri şi 26 de decese, are înregistrate în prezent 43 de cazuri active de COVID-19.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult