Acasa InternationalExterne Noul ambasador al SUA în România a depus jurământul

Noul ambasador al SUA în România a depus jurământul

scris de C.S.
5 afisari

Noul ambasador al SUA în România, Hans Klemm, a depus miercuri jurământul în fața secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii, John Kerry, într-o ceremonie desfășurată la Departamentul de Stat, în Washington, D.C.

 Hans Klemm

Hans Klemm

La 22 iulie, Hans Klemm a fost audiat în Comisia de politică externă, unde a afirmat că România este un „prieten” și un „partener” al Statelor Unite. Cu acel prilej, el s-a angajat să consolideze relațiile bilaterale și să susțină eforturile anticorupție.

Hans G. Klemm a fost nominalizat pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România la 24 martie. El a fost audiat de Comisia de politică externă a Senatului SUA alături de alți patru diplomați — ambasadorii nominalizați ai Statelor Unite în Polonia, Cipru, Estonia și Norvegia.

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Hans G. Klemm, a salutat miercuri, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului organizată la sediul Departamentului de Stat al SUA, eforturile României de a combate fenomenul corupției, menționând „campania hotărâtă” dusă în acest sens și arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu în acest domeniu, informează un comunicat de presă al Ambasadei României în SUA.

Ceremonia de depunere a jurământului s-a ținut în prezența secretarului de stat John Kerry, cu participarea ambasadorului desemnat al României în SUA, George Cristian Maior.

„În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, oficialul american a salutat „angajamentul ferm” al României pentru respectarea statului de drept și eforturile de a combate fenomenul corupției, menționând „campania hotărâtă” dusă în acest sens de autoritățile de la București. El a arătat că țara noastră reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru țările vecine.

„La rândul său, noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relațiile bilaterale excelente dintre România și Statele Unite, evidențiind statutul țării noastre de aliat de încredere al SUA și partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său”, adaugă comunicatul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult