Acasa InternationalExterne NU şantajului rusesc: Să cumpărăm vin moldovenesc!

NU şantajului rusesc: Să cumpărăm vin moldovenesc!

scris de Z.V.
9 afisari

Opune-te embargoului ilegal impus de Federaţia Rusă pe importul de vinuri din Republica Moldova şi susţine drumul european al cetăţenilor acestei ţări!

NU şantajului rusesc: să cumpărăm vin moldovenesc!

NU şantajului rusesc: să cumpărăm vin moldovenesc! (foto: viza.md)

Federaţia Rusă a anunţat că nu mai importă vin din Republica Moldova, pornind un război comercial ce contravine regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Embargoul impus de Federaţia Rusă este o încercare murdară şi inacceptabilă de deturnare a opţiunilor suverane ale cetăţenilor moldoveni. Vinurile din Republica Moldova au trecut testele sanitare ale instituţiilor Uniunii Europene şi au intrat pe piaţa europeană.

Moscova a ridicat Serviciul Sanitar rusesc la rang de “minister de război” pentru a pedepsi Republica Moldova pentru că nu răspunde ordinelor sale. Interdicţia pentru importul de vinuri a fost adoptată fără a se cere informaţii de la autorităţile din Republica Moldova şi fără a se solicita inspecţii la producătorii moldoveni din partea inspectorilor sanitari ruşi. Este o măsură pur politică menită a intimida populaţia şi politicienii din Moldova. Să nu-i lăsăm singuri.

Ameninţările sunt serioase, grave şi repetate. Dmitri Rogozin, vice-prim ministru al Federaţiei Ruse i-a ameninţat pe cetăţenii Republicii Moldova că la iarnă vor îngheţa (cu alte cuvinte: ”vă oprim gazul”) şi că parafarea Acordului de Asociere cu UE ar putea fi plătită cu pierderea regiunii transnistrene.

Situaţia în tot Parteneriatul Estic se deteriorează rapid. Armenia a fost şantajată prin ameninţarea declanşării unui război (Rusia a vândut masiv arme Azerbadjanului – cu un cinism barbar, Moscova înarmează inamicul Armeniei pentru a face această ţară şi mai dependentă de ea). Armenia a cedat: deşi încheiase negocierile cu UE (la fel ca Moldova), tocmai a anunţat că va adera la Uniunea Vamală cu Rusia. Ceea ce înseamnă îngheţarea negocierilor comerciale şi de asociere cu UE.

Armenia a cedat, să ajutăm Moldova să reziste!

Populaţia armeană va plăti un preţ mare prin consolidarea puterii în mâinile unui sistem oligarhic, departe de orice reguli asigurate de aderarea la spaţiul de valori european. Ucraina este şi ea supusă presiunii şi Rusia a început să blocheze la graniţă camioanele cu mărfuri ucrainiene.

Să înfruntăm realitatea: Federaţia Rusă vrea să împiedice parafarea Acordului de Asociere UEMoldova la Summitul din noiembrie 2013 de la Vilnius. Să ne opunem şantajului Federaţiei Ruse. Să susţinem Republica Moldova pe calea integrării europene, drum prin care am trecut şi noi.

Un pas important este ca toţi să cumpărăm vin din Republica Moldova pentru a ne arăta solidaritatea împotriva şantajului Federaţiei Ruse şi pentru continuarea parcursului european ales de Republica Moldova.

Vom solicita autorităţilor UE un plan de acţiuni pentru sprijinirea Moldovei şi a cetăţenilor săi.

Până atunci, îndemnăm românii şi pe toţi cetăţenii europeni să înceapă printr-un pas care depinde de fiecare dintre noi: cumpăraţi vin moldovenesc. Este foarte bun!

Monica Macovei, europarlamentar şi preşedinte al Comisiei de Cooperare dintre Parlamentul European şi Republica Moldova

Cristian Ghinea, director, Centrul Român de Politici Europene (CRPE)

87 comentarii

Salut 17-09-2013 - 21:23

Patetic !

UnUL 17-09-2013 - 21:25

Oare?

Salut 17-09-2013 - 21:26

FVL

UnUL 17-09-2013 - 21:30

În traducere liberă ?

Salut 17-09-2013 - 21:35

Foaie Verde Loboda. Nebunaticule, e ziua ta norocoasa; al doilea lucru pe care il inveti azi ! Stiam eu de ce am pariat pe tine, ca ajungi sa intelegi fraze compuse din doua propozitii dupa numai 162 de citiri ! Baga mare, esti pe drumul cel bun !

UnUL 17-09-2013 - 21:40

Fraze înțeleg eu prea bine; cu prescurtările tâmpe e mai greu.

Salut 17-09-2013 - 21:47

Ei, lasa, nu te intinde !

UnUL 17-09-2013 - 23:55

Eu nu mă întind, dar tu te prescurtezi.

ancuta 17-09-2013 - 21:28

@ Z.V.
NU şan-taa-jul-ui rus-ssesc: Să cum-părăm vin mol-do-do-ve-e-nesc!
Vi-nu’ rom…a-nesc sa-l a-runcam la-a ca-nal!
Daca mai a-jungem … … la a a ca-nal!
S’ tra-ee-sti!
‘ai no-roc!

Ionel 17-09-2013 - 22:05

Vreti Transnistria? Atunci oferiti un premiu cu multe zerouri fiecarui rus sau ucrainean care se stabileste in Romania. Nu sunt multi.

UnUL 17-09-2013 - 22:09

Cui naiba să-i trebuiască Transnistria? Ne-am mulțumi cu Basarabia (inclusiv zona de litoral aflată acum în Ucraina), Bucovina și Ținutul Herței.

Salut 17-09-2013 - 22:11

Ce ridicol! Ceri Rusiei ceva ce n-are si nu ceri Ukrainei ceva ce are, desi ti le-ai dori pe amandoua ! Doamne, astia n-au auzit de logica in viata lor?

UnUL 17-09-2013 - 22:16

Da cine zice ca am cerut ceva Rusiei? Eu cer doar ca românii să se întoarcă acasă – cu regiunile locuite de ei cu tot.

Salut 17-09-2013 - 22:26

Tu esti doar un pacalici de forum mai caricatura. Daca n-ai fi imbuibat de basism, ai realiza ridicolul in care se baga parasuta aia betiva de Monica Macovei, cand din postura de europarlamentar se face agent comercial al companiei de vinuri din Moldova. Pana si „ancuta” a inteles si a postat pe masura, dar cand eu spun ca cea mai proasta creatura ce a postat vreodata pe forumul asta esti chiar tu, tu ii dai inainte cu „Batman, Batman!”.
Vezi de ce?

UnUL 17-09-2013 - 22:32

Parașută bețivă? Altă aberație.
D-na Macovei este este si va ramane marea doamna a justitiei noastre, indiferent de laturile pe care incearca sa le arunce asupra domniei sale tot soiul de gunoaie subumane! Daca ziarul francez Le Monde a laudat in primavara 2013 Romania, cunoscuta drept oaia neagra a Uniunii Europene, dand-o ca exemplu in legatura cu moralizarea vietii publice si laudand fiind institutiile care au facut acest lucru: Agentia Nationala de Integritate si Directia Nationala Anticoruptie, meritul e in primul rand al d-nei Macovei..
Le Monde lauda Romania, despre care se afirma ca are una dintre cele mai severe legislatii in materie de transparenta. Comentariul vine in conditiile in care Franta incearca sa instituie masuri similare cu cele care deja functioneaza in Romania din 2007, pentru a face viata politica mai transparenta.
Le Monde noteaza ca initiativa si meritele apartin in cea mai mare masura Monicai Macovei pe care o numeste „cosmarul unei parti a clasei politice romanesti”. Macovei este cea care a realizat o reforma radicala a sistemului judiciar, cu scopul combaterii coruptiei.
Tot ea este cea care a pus bazele Directiei Nationale Anticoruptie si a declansat operatiunea „mainile curate” care a dus la condamnarea unor inalti demnitari din Romania de la fostul premier Adrian Nastase, pana la recent condamnatul fost senator PSD, Catalin Voicu, arata ziarul francez.
P.S. Dar, evident, nimeni nu e profet în țara lui. Europa o laudă pe d-na Macovei, o proclama „omul anului”, noi, in i m b e c i l i t a t e a noastra incurabilă, o lapidam.

Salut 17-09-2013 - 22:42

Mai boule, poti sa-i spui si MaicaTereza, nu parasuta betiva (ceea ce este!) – este IRELEVANTA denumirea ei. Aici se face vorbire despre faptul ca o astfel de caricatura pretinsa europarlamentar face reclama unei companii de vinuri. Pricepi sau trebuie desene? Iar aia cu „omul anului” tine-o pentru cursurile de vara ale pedelacilor. Acolo o merge!

UnUL 17-09-2013 - 23:07

Monica Macovei este europarlamentarul cu cele mai multe rapoarte votate de Parlamentul European. Nu din Romania, ci din intreaga Uniune Europeana. Ea a avut 35 de rapoarte votate in 2012 9si, dupa cum se vede, continua si in 2013!) si este pe primul loc in tot Parlamentul. (E urmata de portughezul Vital Moreira cu 22 si de Ines Ayala Sender din Spania cu 11 rapoarte.) Ceilalti europarlamentari romani au cate un singur raport, maximum doua (Adriana Ticau de la PSD).
Cum bine scrie Cristian Ghinea, „succesul Monicai Macovei in hatisul procedural de la Bruxelles poate fi paradoxal pentru cei care o cunosc numai din descrierile facute de cei care nu o simpatizeaza. I s-a creat imaginea de capoasa care nu stie sa lucreze in echipa. Ca e o vedeta mediatica cu idei fixe care nu stapaneste arta compromisului.” (N. B. Plus toate calomniile de sorginte antenista care se arunca asupra ei – de la „fiica de general de securitate” si „procuror comunst” la „alcoolica”.) „Problema e ca, pusa intr-un context in care munca grea si credibilitatea chiar conteaza, Macovei a reusit sa performeze dincolo de asteptari. Este practic omul cel mai important din domeniul justitiei al celui mai important grup politic din parlamentul European.”
Macovei este personajul cu poate cea mai denaturata imagine dintre personajele politice opuse USL.
De ce s-a intretinut campania de denigrare si insultare, desi faptele si dovezile bunelor initiative sunt la indemna oricui ?
Pentru ca tuturor le e frica.
Le e frica mafiotilor din USL de verticalitatea si tenacitatea lui Macovei.
Le e frica si incompetentilor din PDL de personajul Macovei, care se bucura deopotriva de sustinere romaneasca dar mai ales europeana.
Macovei e un personaj atipic, care ar putea avea un impact pozitiv asupra p o l i t i c i i romanesti.
Sa-i lasam pe frustrati sa insulte si sa faca spume cat vor, ca si asa nu sunt prea multi. Si numarul lor scade permanent, din dezamagire pentru alegerile recent facute.
Ar fi pacat ca Monica Macovei să plece din Parlamentul European, unde a ajuns să fie cel mai influent roman la nivel european. Şi asta fara a fi comisar, sef de grup si nici şef de grup politic al PDL.
D-NA MACOVEI, marea doamnă a politicii și justiției românești, MERITĂ TOT RESPECTUL NOSTRU.

Salut 17-09-2013 - 23:22

„Monica Macovei este europarlamentarul cu cele mai multe rapoarte votate de Parlamentul European.”
=================

O fi. Ca la prasit, la dat cu sapa, acord global, ce mai! Numai cretinii aia de pe la EconoTex mai masurau asa, d-aia sunt tot basisti.

In plus, scrie si tu ca ai copiat textul din Dilema Veche,sa nu faca vreunul atac de cord ca ai creierat ceva, chiar si osanale. In plus, tu mancai kkt-ul ala cu copyright-ul, frauda, plagiatul si nu mai stiu ce.

UnUL 17-09-2013 - 23:31

Am dat citat din Cristian Ghinea. Vrei cumva să-ți dau referințe complete, cu număr, dată, pagină, etc? Vezi unde începe și unde se termină citatul. Cât despre felul cum se adoptă rapoartele pe acolo, pe la Bruxelles, mai documentează-te puțin. Nu e chiar floare la ureche și nu se adoptă orice prostie.

Antibasistul 17-09-2013 - 23:46

Corect Salut, handicapați mintali mai mari ca basistii gen UnUL, in frunte cu chiorul-chel-bețiv NU EXISTA!

UnUL 17-09-2013 - 23:49

Evident, în loc să ne mândrim că avem în Parlamentul European o asemenea persoană care face cinste României, o denigrăm și o înjurăm ca la ușa cortului – după „bunul” obicei românesc de a nu ne cinsti și respecta oamenii de valoare decât după ce au răposat.

ancuta 17-09-2013 - 23:50

@antonescianule,
Pai, ziceai ca io-s mai mare decat totiii handicapatiiiii basistii!
SMP

UnUL 17-09-2013 - 23:51

Bășinel, văd că nu ești capabil să ieși din cele 3 fraze de insulte pe care le repeți la infinit. Nici nu mă așteptam la altceva din partea ta.

Antibasistul 17-09-2013 - 23:55

UnuL cretin, bou basist te-ai nascut, ca toți basistii, BOU vei murii, AMIN!

UnUL 17-09-2013 - 23:58

ÎN cazul tău, „repetitio est mater stupidorum”, Bășinel.
P.S. Florilegiu de agramatisme bășinoase:
• „Sti bine” (cu un singur i în loc de 2 !); „nu ști” (tot cu un singur i!)
• „vor murii” (cu 2 i în loc de unul!!!), variantă „vei murii” (tot cu 2 i în loc de unul!!!)
• „acei monștrii” (cu 2 i în loc de unul, cum e corect!!!)
• „sînt ” (cu î din i !), de altfel folosirea lui î din i este generală la Bășinel.
• „persoana nongrata”
• „intrii pe net” (cu 2 i în loc de unul, cum e corect!!!)
• „poliția argentinEană”
• „să scri”, respectiv „ scri” (cu un singur i în loc de 2 !)
• „ mai bine te omora-i”
• „ Tu îți ți foarfeca-n creier” (?!)(cu un singur i în loc de 2 !)
• „ar trebui sa fi” (cu un singur i în loc de 2 !)
• „dacă scri în englezeste, nu e bine, se poate crede ca vrei sa codifici mansoneria” (?)
• „toți banii care-i aveți” (corect „PE CARE”)
• „Porcii si puii care-i cumperi” (corect „PE CARE”)
• „șase rațe au scapat vi” (VII scris cu un singur i în loc de 2 !)
• „i-al dracului pe Băsescu la voi” (în loc de „IA-L”)
• „TOMI v-a veni” ( VA scris cu cratimă !!!)
• „înapoi să nu mai vi!” (conjunctivul „SĂ VII” scris cu un singur i în loc de 2 !)
• „Tare bine le sti tu (ȘTII scris cu un singur i în loc de 2, cum e corect!)
• „…esti un prost, susti niste teorii imbecile” (SUSȚII scris cu un singur i în loc de 2, cum e corect!)
• „împușcați vor sfârșii” (SFÂRȘI scris cu 2 de i în loc de unul, cum e corect!)

Antibasistul 18-09-2013 - 00:27

Da-te-n aia a ma-tii bou basist, la fel toți basistii!

UnUL 18-09-2013 - 09:10

Cam sărăcuț repertoriu. Bășinel : vreo 6-7 fraze repetate la infinit – cu mici variante și cu mari greșeli de ortografie. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu poate cere.

Antibasistul 22-09-2013 - 01:29

Corect Salut, handicapați mintali mai mari ca basistii gen UnUL, in frunte cu chiorul-chel-bețiv NU EXISTA!
UnuL cretin, bou basist te-ai nascut, ca toți basistii, BOU vei murii, AMIN!
Corect Salut, asa sasa, acest handicapat UnUL este mai mare bou ca tine. Ca daca ma refeream care-i mai imbecil cred ca aici il intreceai. OUUPS am uitat si am baut un pahar de vodca cu halucinogenele si barbituricele mele, uau, daca mor acu, uite ca nu mai poti gindiii.

UnUL 17-09-2013 - 23:43

Dacă vrei trimiteri, Salaud, să îți fac pe plac. Să afli șți tu cu ce se mănâncă un raport:

Cistian Ghinea – Omul nostru in Europa e o doamna
In Revista 22, 21-27 febr, p. 12.

Cîteva cuvinte despre instituţia raportului, pentru a înţelege ideea. Raportul este instrumentul de bază al Parlamentului European. Iar Parlamentul European este o maşinărie care funcţionează în primul rînd ca o adunare a grupurilor. Dinamica internă a fiecărui grup politic este esenţială pentru cariera fiecărui europarlamentar. Pentru fiecare propunere legislativă care intră în PE, se desemnează un raportor principal, iar fiecare grup p o l i t i c îşi desemnează un raportor din umbră. Europarlamentarul devenit raportor preia dosarul în lucru şi devine vocea Parlamentului European –, sau a grupului, după caz – în ceea ce priveşte chestiunea respectivă. Evident, pentru a fi vocea cuiva, trebuia ca acel cineva/ceva să aibă încredere în tine. Cum se desemnează raportorii? Aici este schepsisul. Rapoartele sînt o marfă finită şi valoroasă. Cu cît chestiunea e mai importantă, cu atît e mai important cui dai raportul. În primul rînd, se face o distribuţie între grupuri. Cine devine raportorul principal? Cutumele Parlamentului European sînt de fier. Fiecare grup p o l i t i c primeşte un număr de puncte, în funcţie de ponderea p o l i t i că – evident, p o p u l a r ii şi socialiştii, ca cele mai mari grupuri, au cele mai multe puncte. Deci fiecare grup are un fel de credit, ca la cartela de telefon. Cînd se împart rapoartele – între şefii de grupuri – fiecare grup p o l i t i c îşi cheltuie din creditul de puncte. Este o negociere perpetuă şi foarte complexă. Se ţine cont de interesele grupului, de temele care îi sînt dragi, evident de mărimea creditului şi, la fel de evident, dacă grupul consideră că are oameni potriviţi care să se ocupe de chestiunea respectivă. De pildă, dacă eşti şef de grup la PE, nu are rost să îţi cheltui creditul pentru a lua un raport ce se referă la piaţa agricolă, decît dacă ai un membru tare, eventual la comisia de agricultură a PE, şi care va fi destul de credibil ulterior pentru a-i fi acceptate propunerile. Odată ce fiecare grup şi-a luat rapoartele, urmează împărţirea în interiorul grupului. Evident, aici trebuie să ai relaţii bune cu şefii de grup, aceia să aibă încredere în tine. Dacă nu grupul tău are raportorul principal, şi raportorul din umbră e totuşi important – înseamnă că alt grup va ţine agenda Parlamentului pe chestiunea respectivă, dar tu poţi veni cu amendamente şi contrapropuneri, astfel încît, la final, actul legislativ să arate mai mult a cum vrei tu.

UnUL 17-09-2013 - 23:45

Dacă încerci să urmăreşti dezbateri din comitetele şi plenul PE fără să ştii despre ce e vorba, vei ajunge rapid la concluzia că e un exerciţiu dureros: prea multe chestiuni tehnice, amendamente, rapoarte, amendamente la rapoarte etc. Pur şi simplu, nu ai cum – trebuie să ştii subiectul. Şi nici cei mai mulţi europarlamentari nu ştiu, de fapt, despre ce se vorbeşte la cele mai multe puncte. Ideea că dintr-o adunare de peste 750 de oameni toţi ştiu subiectele aflate în discuţie e absurdă. Deci, de fapt, fiecare îşi vede de rapoartele sale, şi cînd se ajunge la vot, colegii merg pe mîna raportorului. Şefii de grup ascultă de raportor şi restul membrilor ascultă de şeful de grup.
Monica Macovei a avut 35 de rapoarte votate in 2012 si este, cum spuneam, pe primul loc in tot Parlamentul… Ceilalti europarlamentari romani au cate un singur raport, Adriana Ticau de la PSD avand doua. Mă uit pe lista rapoartelor Monicăi Macovei (a publicat un raport complet de activitate pe site-ul său). Sunt chestiuni care ţin de transparenţă, responsabilitate, anticorupţie şi, mai larg, justiţie şi domnia legii. S-a ocupat de protecţia intereselor financiare ale UE (transparentizarea beneficiarilor de fonduri europene), lupta împotriva fraudei, despre cum au fost abordate reformele în justiţie şi lupta împotriva corupţiei în statele candidate, asistenţa oferită de UE pentru justiţia din Kosovo etc. Pe lîngă cele deja votate de Parlament, mai are în lucru un raport important despre procedura de confiscare a averilor provenite din infracţiuni, care va fi votat la finele lui februarie în comitetul de justiţie şi drepturile omului – practic ar institui o procedură europeană comună, pentru ca statele din UE să confişte averile provenite din infracţiuni. Mai sînt rapoartele privind descărcarea de gestiune a unor agenţii europene. Astea au fost importante pentru că rapoartele Monicăi Macovei au fost în centrul unei bătălii instituţionale, în care Parlamentul a creat precedente pentru viitor – controlul parlamentar asupra agenţiilor era tîrziu şi tindea să fie formal pînă acum. Refuzînd să acorde descărcarea de gestiune şi ridicînd probleme privind conflicte de interese şi prostul management financiar, Macovei a dat argumente Parlamentului pentru un control de substanţă asupra agenţiilor autonome. Am mai scris altădată despre modul în care Parlamentul îşi extinde puterea de control prin exerciţiul de supraveghere bugetară – în acest context trebuie interpretate acţiunile sale şi conflictele avute cu unii şefi ai agenţiilor europene. Practic, PE şi-a găsit în Monica Macovei o persoană credibilă care să ridice respectivele probleme…

Antibasistul 17-09-2013 - 23:49

Da-te ma-n aia a ma-tii impreuna cu basistii-n frunte cu chiorul-chel-bețiv, ptiuuu!

UnUL 17-09-2013 - 23:53

Ce maniere, Bășinel, dar, vai, ce maniere!

UnUL 17-09-2013 - 23:54

Și iar ai probleme cu salivația, Bășinel, se pare că situația ta se agravează!

Antibasistul 17-09-2013 - 23:57

Adevarul va supara CRETINILOR BASISTI!

ancuta 18-09-2013 - 00:00

@antibasistule
ANTONESCIANULE
Vezi ca stai prost si la scriere in seara asta!
Trebuia sa scrii corect: „Adevarul va supara CRETINIIIIILOR BASISTIIIII!

UnUL 18-09-2013 - 00:00

Dumnezeule, Bășinel, mai schimbă naibii placa! Ești la copy-paste 467.

ancuta 17-09-2013 - 23:57

@antibasistule
ANTONESCIANULE
Da’ tu cand veiiii muriiiii?

Antibasistul 18-09-2013 - 00:23

Voi murii peste 60 de ani cind toți cretinii basisti vor fi morți, AMIN!

tomi 18-09-2013 - 01:47

Ba huhule la voi arabii nu stiam ca se poate trai pina la 140 de ani. La cei 80 ce-i ai mai speri sa adaogi inca 60? Ma da tu esti dus rau, media de viata la arabi este cam 50, si zau ca un „tinar” de 50 arata ca unul de 80 de-al nostru.

Antibasistul 18-09-2013 - 02:03

TOMICA, ALLAH AKBAR!
Allah este martor ca voi traii inca 60 de ani, AMIN!

tomi 18-09-2013 - 02:09

Bine HUHULE fie cum spui tu si allah, nu am nimic de pierdut. Sint chiar mindru de viitorul tau in cei 60 de ani ce urmeaza.

Antibasistul 18-09-2013 - 02:16

Amin!

adib 17-09-2013 - 23:18

Cu vinul romanesc ce facem? Mai bem sau nu?

ancuta 17-09-2013 - 23:20

Vi-nu’ rom…a-nesc sa-l a-runcam la-a ca-nal!
Daca mai a-jungem … … la a a ca-nal!
S’ tra-ee-sti!
‘ai no-roc!

Olga Khan 18-09-2013 - 00:36

Ar trebui vandut prin State precum rusii vand vin romanesc din Moldavie la preturi ridicate de ani de zile!!!
Romanii din RO ar trebui sa vanda, nu ruso-evreii-armenieni sub palarie moldaviana daca asta s-ar putea aranja la un pret rezonabil!!!

Salut 18-09-2013 - 00:44

Mai Olgutzo, tot prin Arizona? Tot asa o bate soarele pe guvernatoarea aia a voastra, sau sta mai la umbra?

Olga Khan 18-09-2013 - 00:55

Da’ cu cine am onoarea sa vorbesc/comunic???

Desigur tot prin Arizona unde si azi sint 40*C dar totul e verde ca primavara ca a plouat destul zilele trecute pana si desertul a inflorit, iar dealurile de piatra seaca si neagra din jurul orasului par niste pasuni ca ceva verde a cresut si pe ele de la apa miraculoasa!!! Stau cu toti in umbra la ora
asta, inca sant periculoase razele solare, doar eu merg la cumparaturi cu crema pe fatza si in masina cu A/C … :-)))

Salut 18-09-2013 - 01:04

Cu mine, bineinteles! Mie-mi plac cactusii aia ai vostri. Aia care fac cu mana.
Hm, „dealuri in jurul orasului” suna a Phoenix. Ma insel?

Antibasistul 18-09-2013 - 01:49

Cum iți cistigi banii de te duci la cumparaturi, zilnic|?

Antibasistul 18-09-2013 - 01:51

Postarea de sus e adresara Olgai K.

Antibasistul 18-09-2013 - 01:57

Olguțo, mie-mi plac afacerile, de aceea te intreeb cum reusesti sa faci bani, as vrea sa fac ca tine!

tomi 18-09-2013 - 02:14

Olguta, nu ma fa sa pling, ma uite domle, merge cu masina cu A/C. Ma nu se poate dom’le, au bagat si la voi in masini aer conditionat? Si cu ce merge, cu aburi?-ma refer la aerul conditionat ca masina stiu ca-i trasa de cai.

Olga Khan 18-09-2013 - 05:16

Bey tomi, ai ramas in urma cu tehnica baiete!!!
A/C-ul merge de la curentul de aer care se produce prin frecarea prelatei/coviltirului cand alearga caii (putere) prin stepa!!!

tomi 18-09-2013 - 22:23

OK, Olga Khan stiu cine esti, te-ai dat de gol cu ceva, ma loaza dar cite nickuri sinteti in stare sa va schimbati pe saptamina? Daca nu ma luai cu „Bey” aveam doar mici indolieli dar acum te cunosc jupine.

Olga Khan 18-09-2013 - 05:09

Cel alb este foarte dulce si parca-i sirop e asa de vascos, cel putin sticla pe care l-am cumparat de la rusi asa a fost, te imbata imediat chiar langa aperitive din carne. Cand se mai racoreste vremea, o sa bem o sticla, de 11 Noiembrie precis!!!

tomi 18-09-2013 - 02:02

RECTAL DE FOLCLOR MOGOLEZ-HUHU CIU ANTIBASHINA ZIS ALADIN:
============
Antibasistul
17-09-2013 at 23:55

UnuL cretin, bou basist te-ai nascut, ca toți basistii, BOU vei murii, AMIN!
===========
Antibasistul
18-09-2013 at 00:27

Da-te-n aia a ma-tii bou basist, la fel toți basistii!
============
Antibasistul
17-09-2013 at 23:49

Da-te ma-n aia a ma-tii impreuna cu basistii-n frunte cu chiorul-chel-bețiv, ptiuuu!
===============
Antibasistul
17-09-2013 at 23:57

Adevarul va supara CRETINILOR BASISTI!
===========
Antibasistul
18-09-2013 at 00:23

Voi murii peste 60 de ani cind toți cretinii basisti vor fi morți, AMIN!
==========
Citatele sint autentice si fara modificari. Arta limbajului este fenomenal, limba romana se poate imbogatii inspirindu-se de la acest imbecil. Vocabularul utilizat de huhu ciu se limiteaza la doar 10 cuvinte dar geniul sau consta in modul cum poate exprima mii de idei ca acest minim de bagaj verbal pe care-l cunoaste. La eforturile combatantului sau domnul profesor UnUL CARE EXPUNE UN TEXT DE 500 DE CUVINTE intr-un limbaj demn de meseria domniai sale ,”artistul poporuli” huhu nebunu, raspunde intr-un text de 5 cuvinte acoperind toata prezentarea predecesorului sau.
MA HUHULE, DA-MI VOIE SA IMI PERMIT A REPETA CEEA CE TI-AM MAI SPUS DE SUTE DE ORI, IMBECIL SI IDIOT MAI MARE CA TINE NU AM VAZUT, DAR SINT CHIAR CONVINS CA NU POATE EXISTA, ESTI UN GENIU IN RAMURA ACEASTA AL IMBECILITATII.

Antibasistul 18-09-2013 - 02:23

Tomca postarile tale DOVEDESC ca esti cel mai mare cretin din Univers, la fel ca scumpii tai ovrei!

UnUL 18-09-2013 - 09:12

Nu, Bășinel, ele dovedesc că TU esti cel mai mare cretin din Univers.

Antibasistul 18-09-2013 - 09:16

NU EXISTA OAMENI MAI CRETINI, IDOȚI DECIT BASISTII!

Antibasistul 18-09-2013 - 09:17

idoți=idioți

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-09-2013 - 09:26

Guten Morgen ,herr OberPulen-DORF!

Skulatt , la Dumeavoastra !

M.A.I doriti , mai …serviti !

(Si o recomandare; Nu te crampona de Ciuhab,

LuMea .incepe sa va confunde, la intelect evidemt)

http://baselandia.wordpress.com/2013/01/08/cu-nasu-n-suflet/nasu-n-suflet/

O …POZA cu Dedicatie , drag inimi tale!

UnUL 18-09-2013 - 09:31

Cum spuneam, Bășinel, ești absolut incapabil să ieși din cele 7-8 replici date copy-paste până la exasperare (cu foarte mici variante); creierașul tău atrofiat nu permite.

Antibasistul 18-09-2013 - 12:53

Dispari prostovan basist, ca toți basistii!

UnUL 18-09-2013 - 12:57

Exact ce spuneam mai sus, nătărău mic (pardon : mare!).

UnUL 18-09-2013 - 23:09

QED.

Salut 18-09-2013 - 02:26

Mai tomica, ti-a trecut momentul de luciditate? Tu ai scris asta: „… La eforturile combatantului sau domnul profesor UnUL CARE EXPUNE UN TEXT DE 500 DE CUVINTE…”?
Ce dreaq, nu te-ai prins ca asta cand scrie peste 20 de cuvinte, copiaza de undeva, fie din biblia PDL, fie direct din Basescu, fie din alt tzucalar al Jigodiei Nationale?

tomi 18-09-2013 - 02:55

Salut, am recitit, textul, ma dau batut, se pare ca este paste-copy, nu am sesizat la prima privire. OK, dar referitor la postarile lui huhu si supercaracterizarea lui nu ma retrag. Oricum, huhu este ceva iesit din comun, nu interpreta gresit, nu vreau sa influentez pe nimeni, acest gest il consider mirsav, imi exprim propria parere, omul este dus rau, cred ca nu pot aparea elemente sa-mi schimbe diagnosticul ce i l-am dat, nu tin minte sa fi reusit sa schimb doua vorbe cu acest deraiat, pina si cu urbos si digital mai ajungem la dialog onest, insa cu acesta este imposibil.

Antibasistul 18-09-2013 - 12:55

Allah akbar, Tomi!

UnUL 18-09-2013 - 09:15

Salaud, puiuț, mai caută postările mele, vei găsi destule de peste 200 (nu 20) de cuvinte absolut originale și argumentate. Dar, evident, la frăzuțele suburbane și copy-paste ale unui Bășinel, de exemplu, nu se poate răspunde cu lungi excursuri; ar fi și inutil și ridicol.

mircea 18-09-2013 - 11:09

Un-nULule esti un amestec de sfertodoct nedefinit,frustat si pupincurist

UnUL 18-09-2013 - 11:45

Sfertodoct, spuneai? Bine, să vedem un florilegiu din postarile tale :
• „a-ţi pus”
• de geaba
• „nui zise nimeni nimic”
• „sa născut”
• „incultura si educatia la tine si Basescu este [în loc de SUNT – având subiect multiplu] ceva endemic.
• „ tot bou ramâii”
• „lanţe” [plural de la „lanţ” !!!??]
• „pacIaura”
• „măsa”
• „ve-tii avea liniste”
• „v-a trebui sa muncesti”
• „mai multi membrii”
• „profesoru tau care tea instruit”
• „daia gandesti ” [fără cratimă !]
• „ferestete de mintea prostului” [fără cratimă !]
• „v-om apuca” (scris greşit cu cratimă!)
• „cum i-ti place sa le zici (ÎŢI scris greşit cu cratimă!)

UnUL 18-09-2013 - 12:15

Ah, a propos : se spune „frustrat”, nu „frustat”.

Antibasistul 18-09-2013 - 12:57

Nu o mai fa desteptul, tot prost ramii, ca toți basistii!

UnUL 18-09-2013 - 12:59

În ce limbă e „nu o mai fă deşteptul”, Băşinel?

Antibasistul 18-09-2013 - 13:59

chineza

UnUL 18-09-2013 - 14:15

Nici măcar.Băşinel. N+ai tu creier să înveţi caracterele chinezeşti !

Antibasistul 18-09-2013 - 23:06

Cine zice ala este, ca magarul BASISTdin poveste!

UnUL 18-09-2013 - 23:11

Cine yzce ăla este CE, Băşinel? Oricum, chestia asta o spuneam când aveam 6 ani; de atunci eu am mai crescut şi m-am maturizat, tu – nu.

UnUL 18-09-2013 - 23:13

Scuze : „cine zice…”

tomi 18-09-2013 - 02:04

tomi
18-09-2013 at 02:02

RECTAL= RECTAL, nu este greseala, am vazut necesar a se specifica erata.

Antibasistul 18-09-2013 - 14:00

RECTAL=RECITAL

tomi 18-09-2013 - 22:27

HUHULE in cazul tau este totusi RECTAL.

Antibasistul 18-09-2013 - 22:57

RECTAL=RECITAL, in cazul tau!

IngerAlbastru 20-09-2013 - 10:44

Ideea cea mai buna ar fi sa-si pastreze vinul moldovenii sa se incalzeasca la iarna daca tot le vor opri gazele amicii rusi, macar efectul alcoolului sa le incalzeasca sufletele inghetate … sau sa le vanda pentru lemne de incalzit locuinta daca este posibilitate sau pentru factura electrica sa aibe bani.

pathfinder 20-09-2013 - 10:50

Ok.
Interesanta idee: sa bei toata iarna ca sa te incalzesti.
Da’ cu ficatul cum ramane?

IngerAlbastru 20-09-2013 - 11:08

Ficatii lor sint deja bine antrenati dar mai maninca si cate ceva intre doua pahare nu zace/hiberneaza in coma alcoolica toata iarna.

Cristina 21-09-2013 - 19:38

Asa m-am bucurat citind articolul dar m-a pus pacatul sa citesc comentariile. Am citit in ziare englezesti, americane chiar si italiene despre vinul nostru moldovenesc si toti spuneau ca e o idee buna sa ne ajute prin cumpararea lui. Iata ca Romania are alta parere….((( prietenul la nevoie se cunoaste

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult