Acasa InternationalExterne Numărul 2 al Al-Qaida, ţintă a avioanelor americane

Numărul 2 al Al-Qaida, ţintă a avioanelor americane

scris de A.B.
11 afisari

Tirurile avioanelor americane fără pilot, care au ucis luni dimineaţa 15 presupuşi insurgenţi în regiunea tribală din nord-vestul Pakistanului, îl vizau pe Abu Yahya al-Libi, numărul doi în ierarhia Al-Qaida.

abu-yahya-al-libi

foto: dawn.com

„Oamenii sunt foarte curioşi să afle dacă acesta mai este în viaţă, a declarat un oficial american”, citat de New York Times. El a precizat însă că va fi nevoie de timp pentru a şti sigur dacă a murit, anunţând că este vorba despre numărul doi în ierarhia Al-Qaida.”Ar fi o lovitură foarte grea”, a completat oficialul. Deşi a recunoscut că ţinta atacului a fost Abu Yahya al-Libi, el nu au putut confirma moartea lui Abu Yahya. El a mai fost declarat mort – în mod eronat – în urma unui atac cu avioane fără pilot, în decembrie 2009. Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze, citată de New York Times, s-ar părea că este mort. „Ar fi o lovitură gravă pentru Al-Qaida, eliminarea numărului doi în ierarhie, de două ori în mai puţin de un an”, a declarat un oficial american sub protecţia anonimatului.

Fostul număr doi al Al-Qaida, Atiyah abd al-Rahman, a fost ucis în Pakistan, în zona tribală Waziristan la 22 august. Abu Yahya al-Libi, un libian considerat unul dintre principalii strategi ai Al-Qaida, a apărut în ultimii ani în mai multe mesaje video ale reţelei teroriste. În martie, el îi îndemna pe rebelii libieni să îşi continue ofensiva împotriva regimului Kadhafi. Cei 15 presupuşi terorişti au fost ucişi luni dimineaţa de un atac al avioanelor americane fără pilot, în regiunea tribală din nord-vestul Pakistanului, pe fondul intensificării atacurilor, în urma conferinţei NATO de luna trecută de la Chicago. Două rachete au fost lansate asupra unei baze a rebelilor, în regiunea Mir Ali, situată la 25 de kilometri est de Miranshah, capitala Waziristanului de Nord, în apropierea graniţei afgane, potrivit unoroficiali din cadrul serviciilor de securitate.

10 comentarii

briel 05-06-2012 - 18:11

Nu-i de ras cu razboaiele astea. Pe de alta parte, un comic american absolut briliant (si decedat), te poate face sa uiti de seriozitatea razboiului si sa te umfle rasul. Inegalabilul George Carlin,

George Carlin – We Like War
http://www.youtube.com/watch?v=sDkhzHQO7jY&feature=related

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-06-2012 - 02:50

Pana ieri , a stat pe prispa casii , azi se du in eezda-masii ! Soarta gonoaielor ,de pretutindeni…. aviz amatorilor!

Morkova Vesela 06-06-2012 - 03:12

Sa nu crezi tu ca lumea nu stie cotzcariile lui Iceberg, evreul care a scufundat Titanicul, adica ce, daca Huhu nu-i p-acilea pentru o vreme si Urbos are atac de hipertensiune rasiala, e trai-neneaca pe spatele forumului?

Ciu Huhu 06-06-2012 - 07:19

E trai pentru un propagandist basist fara creier ca tine.

jan dinu 06-06-2012 - 05:38

Don SDobru ce mai faci ?
Te-ai pitit shi vrei s-a taci..!?
Vino’n lupta pe reduta
POrumbacu itzi da valuta !

Chiar shi Tomi te asteapta
Shi a zis ca acum te iarta !
EL nu-i real semit …
Doar aradean – roman citit !…

De scoti arma din rastel
Shi incepi un nou razbel …
I-al pe HuHu shi porniti
Ofensiva cu USLeii – paraziti !..-:))
JD-USA

urbos 06-06-2012 - 06:10

Tomi e normal sa ierte,
Ca-i mai jos cu zece trepte
Decat cel mai prost plavan.
Iar acum are tavan,
Colo unde doarme jos,
Un rotund din fonta, gros,
Astupand cum e normal,
Gaura de la canal.

Morkova Vesela 06-06-2012 - 06:38

Fugi d-aci cu lipoveanu tau tabacit de vodka, nu vezi ce pungi are sub ochi Crinskaia Vodkov-Porumbacu de la posircai nefiltrata? Pana si Voiculescu e un pic mai sus ca noblete, daca se poate vorbi de noblete in cazurile astea doua.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-06-2012 - 11:19

Like’S ,karrotenno!Si acusica ,recupereaza perioada de tranzitie intarziata, si in spec. cu sandeloffUnniri STREET 793. comunard si el despogoanele giud. buzau ca febletea barbatusilor jennMachel, dif. ca asta chiar crede ca com.din parigioa fost mezies. Si Edeitia cu mofluzuu este limitata !Loccuri limitate la autobuzul de GRAN VOLCANO NOROI ossi!

Morkova Vesela 06-06-2012 - 05:58

CATRE POPULATIE, ANUNT IMPORTANT, CATEGORIC SI TOTAL

Se desfiinteaza Noua Dreapta, huhuii, sobrii, degetalii, dobresturbanfuhrerii, si cracanatii mintali de tot felul. In locul lor actiunea e purtata mai departe de Ultima Dreapta, respectiv a mea.
Bancurile cu evrei, tigani si negri sunt admise, fara cerere, dar cititorii nu au voie sa rada.
Bancurile fara evrei, tigani, sau negri sunt tolerate, dar cititorii au obligatia sa rada moderat.
Numai Ultima Dreapta poate scrie altceva decat bancuri despre evrei, tigani, sau negri
Bancuri despre Ultima Dreapta sunt comple interzise.

dat la 6/6/2012

Morkova Vesela in rang de forumist clasa a I-a

ruski celovek 06-06-2012 - 21:56

sula si prefectura……

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult