Acasa InternationalExterne Numărul trei de la conducerea Hamas a fost ucis în Gaza, într-un tunel al terorii

Numărul trei de la conducerea Hamas a fost ucis în Gaza, într-un tunel al terorii

scris de M.A.B.
296 Afisari

Numărul trei de la conducerea grupării Hamas, Marwan Issa, a fost ucis într-un atac al armatei israeliene în Nusirat, centrul Fâșiei Gaza, în timp ce se ascundea într-un tunel al terorii, săptămâna trecută.

Trupul acestuia încă s-ar afla sub dărmânăturile provocate de atac, scrie Jerusalem Post.

De asemenea, și Razi Abu Tomeh, comandantul unei brigăzi, a fost ucis în același atac.

În urma atacului, comunicațiile Hamas au picat pentru 72 de ore.

Hamas a declarat în spatele ușilor închise că Marwan Issa, adjunctul șefului militar al Hamas, Mohammed Deif, care a fost ținta unui atac israelian săptămâna trecută, a fost ucis, potrivit unui raport Sunday Kan News, care citează surse palestiniene, scrie jpost.com.

Potrivit surselor, numărul trei în înaltul comandament al Hamas a fost ucis în atacul FDI la Nusirat, în centrul Gaza, în timp ce se ascundea într-unul dintre tunelurile teroriste ale Hamas.

El este încă îngropat sub un tunel terorist.

Potrivit raportului, Razi Abu Tomeh, comandantul unei brigăzi Hamas, a fost, de asemenea, ucis în atac.

Săptămâna trecută, IDF a anunțat că l-a vizat pe Issa în timpul unei lovituri asupra Fâșiei. Cu toate acestea, armata nu a putut confirma că Issa a fost ucis, iar Hamas a păstrat tăcerea pe acest subiect.

Cu toate acestea, armata a confirmat că niciun ostatic nu s-a aflat în apropierea atacului.

Potrivit unui raport publicat duminică de The Guardian, în urma atacului, comunicațiile Hamas au tăcut timp de 72 de ore. 

Expertul în informații Avi Melamed a declarat pentru ziarul britanic că numai „un agent uman”, sau mai degrabă un oficial din cadrul grupării teroriste, ar fi putut confirma „unde și când se ascundea Issa, și că va rămâne acolo la timp pentru ca cabinetul să aprobe” operațiunea și pentru ca FDI să o lanseze.

Israelul „ar fi avut nevoie să confirme că niciun captiv israelian nu era ținut în apropierea lui ca scut uman”, a adăugat el.

În urma atacului, premierul Benjamin Netanyahu a declarat într-o înregistrare video: „Suntem pe cale să obținem o victorie completă”, „Am ucis deja numărul patru din Hamas; trei, doi și unul sunt pe drum”.

Îi vom atinge pe toți”, a conchis el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS