Acasa InternationalExterne O intalnire secreta israeliano – turca aprinde spiritele la Tel Aviv

O intalnire secreta israeliano – turca aprinde spiritele la Tel Aviv

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Israelul sustine ca a organizat prima intalnire la nivel inalt menita sa amelioreze relatiile dintre cele doua state, dupa incidentul de la sfarsitul lunii mai, in care noua militari turci si-au pierdut viata.

Potrivit BBC, care citeaza declaratia unui oficial israelian, ministrul comertului Benjamin Ben Eliezer s-a intalnit in secret cu ministrul turc al afacerilor externe Ahmet Davutoglu. Conform aceleiasi surse, intalnirea a avut loc la solicitarea Turciei, desi autoritatile de la Ankara nu au confirmat informatia. Ulterior, biroul de presa al premierului israelian Benjamin Netanyahu a confirmat faptul ca a autorizat intalnirea, fapt care l-a determinat pe ministrul de externe, Avigdor Lieberman, care nu fusese informat in legatura cu aceasta, sa reactioneze dur. Lieberman l-a acuzat pe Netanyahu de faptul ca prin acest gest, inceraca sa-i submineze autoritatea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult