Acasa InternationalExterne O jurnalistă care îl acuză de viol pe Donald Trump şi-a relansat plângerea la New York

O jurnalistă care îl acuză de viol pe Donald Trump şi-a relansat plângerea la New York

scris de Misu Andrei
16 afisari

O jurnalistă americană, E. Jean Carroll, care îl acuză pe Donald Trump că a violat-o în anii 1990, şi-a relansat joi acţiunea în justiţie împotriva fostului preşedinte al SUA, datorită unei noi legi din New York care protejează victimele agresiunilor sexuale, informează AFP.

O dublă acţiune judiciară pentru presupuse fapte de viol şi defăimare opune din 2019, în faţa justiţiei federale civile din Manhattan, pe E. Jean Carroll , 78 de ani, şi Donald Trump, 76 de ani, care şi-au depus ambii în octombrie depoziţiile sub jurământ în faţa judecătorului new-yorkez, potrivit Agerpres.

În procedura de defăimare, E. Jean Carroll, scriitoare şi fostă editorialistă la revista Elle, l-a atacat pe Donald Trump în proces civil în noiembrie 2019.

Ea l-a acuzat de defăimare pentru că în iunie 2019 a calificat drept „minciună completă” acuzaţiile sale de viol într-o cabină de probă a unor magazine din New York în 1995 sau 1996.

Preşedintele republican pe atunci în exerciţiu (2017-2021) i-a răspuns că nu a întâlnit-o niciodată şi că ea „nu este genul lui de femeie”În afară de aceasta, avocaţii lui Trump au afirmat mereu că în 2019 el era protejat de imunitatea sa de preşedinte al SUA.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de viol, E. Jean Carroll nu a putut depune o plângere în forma cuvenită în 2019, pentru că pretinsele fapte erau deja prescrise.

Însă, pe 24 noiembrie anul curent a intrat în vigoare o nouă lege a statului american New York („Adult Survivors Act”), lege ce permite, timp de un an, victimelor agresiunilor sexuale să reactiveze eventualele lor foste plângeri şi să ceară un proces civil.

Prin urmare, cabinetul de avocatură Hecker şi Fink, care o reprezintă pe E. Jean Carroll, şi justiţia federală din Manhattan au dat publicităţii joi mai multe documente judiciare prin care îl acuză pe Donald Trump de „viol” şi cer un proces civil în 2023, pentru a obţine daune-interese.

În introducerea la plângere care este acum admisă şi care relatează toate faptele, Donald Trump este acuzat că, „în urmă cu 27 de ani (…), în marele magazin de lux Bergdorf Goodman de pe Fifth Avenue în New York, a apucat-o pe E. Jean Carroll, imobilizând-o şi lipind-o de peretele unei cabine de probă cu umărul său, şi a violat-o”.

Parerea ta

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS