Acasa InternationalExterne O nouă catastrofa aeriană. Un Antonov-140 s-a prăbuşit la Teheran (video)

O nouă catastrofa aeriană. Un Antonov-140 s-a prăbuşit la Teheran (video)

scris de C.P.
4 afisari

Prăbușirea avionului Antonov-140 de producție iraniană, duminică în apropiere de Teheran, s-a soldat cu moartea a 38 de persoane, alte 10 fiind rănite și spitalizate în stare gravă, relatează Reuters, care citează presă iraniană.

Un Antonov-140 s-a prăbuşit la Teheran (AFP Photo / Atta Kenare)

Aeronava aparținea companiei Sepahan Air și efectua o cursă Teheran — Tabas (estul Iranului).

Informațiile inițiale arătau că toate persoanele aflate la bordul avionului ar fi decedat. Agenția de presă oficială iraniană Irna a informat însă că opt sau nouă persoane au supraviețuit accidentului. Potrivit Autorității de Aviație Civilă Iraniene, printre pasageri se aflau cinci copii cu vârste sub 12 ani.

Pilotul aeronavei a detectat probleme tehnice la patru minute de la decolare și a încercat să revină pe aeroportul Mehrabad, însă avionul dotat cu două motoare cu propulsie turbo s-a prăbușit la ora locală 09:18 (04:48 GMT) în cartierul Azadi, situat la câțiva kilometri de aeroport. Cutia neagră a avionului nu a fost deocamdată găsită.

Avionul prăbușit duminică dimineață este o versiune asamblată în Iran a modelului clasic Antonov-140. În decembrie 2002, un avion Antonov-140 iranian ce efectua un zbor experimental s-a prăbușit, toate cele 46 de persoane aflate la bord murind. Guvernul iranian a declarat atunci că o eroare umană a fost cauza accidentului, dar mulți experți au pus la îndoială performanțele tehnice ale aparatului.

1 comentariu

Mircea 10-08-2014 - 14:48

E trist mai ales ca avionul e de conceptie noua (1997). Asta e una din efectele embargoului pentru o tara izolata care nu mai are acces la ultimele dotari in domeniu si se bazeaza doar pe fortele proprii. (vezi Coreea de Nord si in curind Rusia).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult