Acasa InternationalExterne UPDATE: Discuție telefonicǎ Putin – Poroșenko. S-a ajuns la un acord pentru armistițiu

UPDATE: Discuție telefonicǎ Putin – Poroșenko. S-a ajuns la un acord pentru armistițiu

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

UPDATE: Un comunicat al președinției de la Kieve anunțǎ cǎ Poroșenko și Putin s-au ȋnțeles pentru un armistiţiu permanent în estul separatist al Ucrainei, dupǎ o discuție telefonicǎ.

„Preşedintele ucrainean a discutat cu preşedintele rus despre un armistiţiu total (…). Ei au ajuns la un acord privind un armistiţiu în Donbas”, bazin minier din estul Ucrainei care cuprinde regiunile Doneţk şi Lugansk, marcate de confruntări violente, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Kiev. Inițial, purtǎtorul de cuvȃnt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a menționat cǎ ȋn cursul acestei convorbiri telefonice, cei doi preşedinţi au discutat „despre criza militară şi umanitară din Ucraina.”

Vladimir Putin și Petro Poroșenko au avut o nouǎ discuție telefonicǎ despre modalităţile de ieşire din criză în Ucraina.

O nouǎ discuție telefonicǎ Putin – Poroșenko. Vezi despre ce au vorbit! (foto:stiripesurse.ro)

O nouǎ discuție telefonicǎ Putin – Poroșenko. Vezi despre ce au vorbit! (foto:stiripesurse.ro)

Purtǎtorul de cuvȃnt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a menționat cǎ ȋn cursul acestei convorbiri telefonice, cei doi preşedinţi au discutat „despre criza militară şi umanitară din Ucraina.”, schimbȃnd opinii „despre prioritatea acordată încetării vărsării de sânge în sud-estul ţării”. Dmitri Peskov a dat și o veste bunǎ cu aceastǎ ocazie, afirmȃnd cǎ „Punctele de vedere ale celor doi preşedinţi privind mijloacele de ieşire din această criză gravă corespund în mare parte”.

Cei doi şefi de stat s-au văzut la Minsk la 26 august în cadrul unui summit regional la care au participat, de asemenea, reprezentanţi ai Uniunii Europene. Conform mediafax, acesta ȋntȃlnire nu a condus însă la o detensionare a crizei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult