Acasa InternationalExterne O vaduva de 17 ani, una din cele doua kamikaze de la Moscova

O vaduva de 17 ani, una din cele doua kamikaze de la Moscova

scris de Ziua Veche
1 afisari

Djennet Abdurahmanova, 17 ani, vaduva combatantului rebel Umalat Magomedov, ucis intr-o operatiune speciala la 31 decembrie, a fost recunoscuta drept una din femeile care si-a detonat centura cu explozibili in metroul din Moscova la 29 martie, scrie Kommersant, citat de Agerpres. Ziarul din Rusia publica o fotografie a cuplului, in care apare o tanara invesmantata in negru, tinuta pe dupa umeri de un barbat tanar, fiecare avand in mana cate un pistol.


 

Djennet Abdurahmanova a facut cunostinta cu Magomedov pe cand avea doar 16 ani, mai intai prin Internet, dupa care l-a intalnit personal si a fost dusa la locuinta acestuia aproape cu forta, sustine Kommersant. Umalat Magomedov, alias „Al-Bara”, considerat de rebeli „Emirul Daghestanului”, era un apropiat al liderului rebel cecen Doku Umarov, numit „Emirul Caucazului”, si care a revendicat miercuri, intr-un mesaj video, atentatele de la Moscova. Magomedov a fost ucis la 31 decembrie, la Hasaviurt, in estul Daghestanului, intr-un schimb de focuri cu politia, in timpul unui control. Conform uneia din versiunile anchetei, tanara ar fi cazut ulterior „sub influenta unor ideologi wahhabiti, care ar fi convins-o sa se sacrifice pentru a-si razbuna sotul”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult