Acasa InternationalExterne O zi din vacanța lui Obama în Hawaii

O zi din vacanța lui Obama în Hawaii

scris de C.P.
21 afisari

Președintele SUA, Barack Obama, care se află împreună cu familia într-o scurtă vacanță prilejuită de sărbătorile de iarnă în Hawaii (locul său natal), își petrece timpul într-un mod activ, după cum au reușit să afle jurnaliștii de la AP, conform agenției de presă Ria Novosti.

Astfel, liderul de la Casă Albă și-a început ziua de vineri cu un antrenament dis-de-dimineață la baza pușcașilor marini, care se află la câteva minute de mers cu mașina de casa de vacanță a familiei prezidențiale în Kailua.

În prima parte a zilei, Barack Obama, împreună cu soția sa Michelle și cele două fiice ale cuplului prezidențial, Sasha și Malia, a mers la plaja Waimanalo. Apoi, toți patru au luat prânzul în orășelul Waikiki, la restaurantul japonez Nobu, cunoscut pentru preparatele sale tradiționale.

După cum remarcă AP, de îndată ce coloana prezidențială a sosit la Waikiki, mulțimea de turiști s-a pus în mișcare, acționând aparatele de fotografiat și camerele de filmat.

Ulterior, Obama a discutat telefonic cu doi senatori americani cu privire la situația ajutoarelor de șomaj, pe care americanii riscă să le piardă.

Familia Obama a sosit în Hawaii în data de 21 decembrie pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă. Barack Obama, prima doamnă Michelle, fiicele lor Sasha și Malia au sosit în Honolulu, capitala Hawaii, împreună cu cei doi câini de companie ai familiei — Sunny și Bo.

Pe timpul vacanței de iarnă, președintele american nu are planificat niciun eveniment care să necesite plecarea sa din Hawaii. În Honolulu, președintele va rămâne până în jurul zilei de 5 ianuarie, scrie presa americană.

Barack Obama își petrece întotdeauna vacanțele de iarnă în statul său natal. Anul trecut, însă, vacanța sa a fost întreruptă din cauza negocierilor cu republicanii pe probleme de buget.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult