Acasa InternationalExterne Obama a cerut ajutorul lui Medvedev în cazul Gaddafi

Obama a cerut ajutorul lui Medvedev în cazul Gaddafi

scris de M.A.
3 afisari

Preşedintele SUA, Barack Obama, i-a cerut omologului său rus, Dmitri Medvedev, să îl convingă pe liderul libian Muammar Gaddafi că, dacă doreşte să rămână în viaţă, trebuie să părăsească Libia, anunţă un oficial rus care a participat la întrevedere, citat de ziarul Kommersant.

Barack Obama si Dmitri Medvedev (foto geotims.ge)

Barack Obama si Dmitri Medvedev (foto geotims.ge)

„S-a propus ca Preşedinţia Rusiei să îl convingă pe colonelul Gaddafi că va rămâne în viaţă dacă va părăsi Libia„, scrie ziarul rus, citat de Mediafax, precizând că solicitarea i-a fost adresată de Barack Obama lui Medvedev cu ocazia summitului G8 de la Deauville (Franţa), pentru că americanii „recunosc că situaţia conflictuală durează de prea mult timp”.

Potrivit oficialului citat, preşedintele rus a avut unele dubii: „Am subliniat că soluţia propusă la problema libiană nu pare uşor de realizat. Şi am întrebat: credeţi că Muammar Gaddafi poate fi convins să renunţe la tot?”. „Pentru prima oară, ni s-a cerut să jucăm rol de mediere. Vom analiza propunerea”, anunţă sursa citată de Kommersant.

Anterior, Rusia a comunicat că a fost abordată de ţările occidentale şi de Libia pentru a juca rol de intermediar în conflictul libian, Moscova precizând că, dacă se va concretiza, demersul ar fi o evoluţie majoră în această criză. „Au fost formulate cereri pentru ca Rusia să asume un rol de mediere în scopul soluţionării situaţiei din Libia„, declarase Natalia Timakova. Solicitările au fost formulate în cursul întrevederilor bilaterale ale preşedintelui Dmitri Medvedev cu omologul său francez, Nicolas Sarkozy, cu premierul britanic David Cameron şi cu preşedintele SUA, Barack Obama.

3 comentarii

Seneca 27-05-2011 - 22:21

Cea mai nedocumentată afirmaţie din acest joc. Pe Internet.

un crestin 28-05-2011 - 07:26

Hihi „Obama a cerut ajutorul lui Medvedev în cazul Gaddafi”. Ia sa vedem cum comenteaza Paul din Ohio aceasta kaghe bizare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult