Acasa InternationalExterne Obama a promulgat legea care acceptă homosexuali în armată

Obama a promulgat legea care acceptă homosexuali în armată

scris de D.P.
1 afisari

Preşedintele american Barack Obama a promulgat miercuri, în timpul unei ceremonii la Washington, o lege care permite militarilor homosexuali să îşi declare deschis orientarea, punând capăt astfel unei interdicţii aflate în vigoare de 17 ani.

Ţara voastră are nevoie de voi, ţara voastră vă cheamă şi vom fi onoraţi să vă primim în rândurile celei mai performante armate din lume”, a declarat Obama, adresându-se compatrioţilor săi homosexuali, înainte de a promulga textul de lege adoptat la sfârşitul săptămânii trecute de Senatul american, după lungi negocieri.

Senatul american a abrogat sâmbătă o lege din 1993, din perioada preşedintelui Bill Clinton, care interzicea soldaţilor americani să-şi afişeze homosexualitatea, în virtutea principiului “don’t ask, don’t tell”, “nu întreba, nu spune”. Legea prevedea că un soldat despre care se află că este homosexual trebuie exclus din armată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult